/Sindicatele germane doresc introducerea `siestei sanatoase` pentru angajati

Sindicatele germane doresc introducerea `siestei sanatoase` pentru angajati

Cancelarul german Angela Merkel i-a putea numi pe sud-est europeni ‘leneşi’ zilele acestea, însă liderii sindicatelor din Germania le cer compatrioţilor lor să-i imite în cel puţin o privinţă: făcându-şi siesta, informează The Guardian.

Confederaţia germană a sindicatelor (DGB) susţine că un pui de somn scurt şi odihnitor la prânz ar îmbunătăţi sănătatea şi performanţele profesionale. ‘Chiar dacă siesta nu mai este un lucru obişnuit în ţările sud-est europene, este în continuare o idee bună din punct de vedere al sănătăţii’, a afirmat Annelie Buntenbach, un membru al consiliului executiv al DGB. ‘Un pui de somn după-amiază reduce, de exemplu, riscul unui infarct şi conferă energie’, a afirmat ea într-un interviu pentru Tageszeitung.

Studiile sprijină această teorie. Cercetătorii de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard şi Universitatea de Medicină din Atena au constatat că angajaţii greci care au avut sieste regulate au înregistrat rate cu 37% mai mici de boli coronariene faţă de cei care nu s-au odihnit la prânz.

Ideea a prins şi în Germania, unde marile companii germane precum BASF, Opel, Hornsbach şi Lufthansa oferă camere speciale pentru lucrătorii lor, iar angajatorii afirmă că profită de productivitatea sporită a angajaţilor lor bine odihniţi.