/Silviu Morariu (PC): Ingradirea accesului la servicii medicale – atentat la siguranta si sanatatea acestui popor

Silviu Morariu (PC): Ingradirea accesului la servicii medicale – atentat la siguranta si sanatatea acestui popor

Coordonatorul Departamentului de sănătate al Partidului Conservator (PC), dr. Silviu Morariu, a declarat, miercuri, că îngrădirea accesului la servicii medicale prin impunerea unor criterii de internare în spital nu face decât să atenteze la siguranţa şi sănătatea poporului.
”Faptul că nu poţi interna un pacient naşte întrebarea normală şi firească cine răspunde dacă se întâmpla ceva rău. S-a dorit să fie trecute celelalte prevederi ale contractului-cadru, consfinţirea îngrădirii accesului românilor la serviciile de sănătate. (…) PC susţine demersurile medicilor de familie pentru că în viziunea noastră medicina de familie trebuie să reprezinte centrul de greutate al medicinii din România. A îngrădi accesul la servicii medicale nu face decât să atenteze la siguranţa şi sănătatea acestui popor. Cu siguranţă aceşti indivizi se pregătesc să joace în următorul film de mare succes şi anume Procesul de la Nurnberg”, a afirmat Morariu, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.


În opinia acestuia, neînţelegerile dintre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii cu privire la condiţiile ”antiumane” solicitate de CNAS pentru internarea în spital fac parte dintr-un film cu ”poliţistul bun versus poliţistul rău”.
”Nu vrem să fim consecvenţi în a-l ataca pe ministrul Sănătăţii, dar am asistat la un nou episod din seria poliţist bun – poliţist rău. Acele prevederi legate de criteriile de internare în spital erau nu doar antiumane, ci creau o problemă fundamentală exercitării profesiunii de medic în România”, a precizat Silviu Morariu.
Coordonatorul Departamentului de sănătate al PC a mai arătat că sistemul sanitar este subfinanţat şi s-a declarat ”speriat” de limitarea accesului populaţiei la serviciile de sănătate.
”Întreg sistemul este subfinanţat. Lipsa banilor se datorează incompetenţei celor care administrează aceşti bani pe toate palierele de răspundere. Acum nu se întâmplă altceva decât să se acumuleze datorii. Unităţile sanitare nu ar avea voie să contracteze datorii. Pe de altă parte, banii îi vom regăsi sau vom găsi căile de drenare a acestor bani în momentul în care vom prelua guvernarea şi vom încerca să înţelegem ce se întâmplă pentru că în momentul de faţă nu mai înţelege nimeni nimic. Pe mine mă sperie această îngrădire a accesului la serviciu medical”, a accentuat Morariu.