/Sibiu: Prefectul manifesta impotriva etnobotanicelor pe Facebook

Sibiu: Prefectul manifesta impotriva etnobotanicelor pe Facebook

Prefectul judeţului Sibiu, Horaţiu Răcuciu, a început o campanie pe Facebook împotriva consumului de etnobotanice, numită ‘M.A.N.I.F.E.S.T.’, la sugestia liceenilor sibieni, cu care a vorbit despre droguri.
”Am avut discuţii cu elevii de liceu şi am văzut că au o mare deschidere la tehnica modernă, la Facebook”, a spus Răcuciu, care a recunoscut că, seara, peste program, mai intră pe acest site de socializare.
Acesta a menţionat că va lansa şi un film pe Internet, prin care doreşte să lupte împotriva consumului de etnobotanice.
Prefectul a precizat că el, împreună cu angajaţii săi, au realizat filmul şi pagina Facebook, cu resurse proprii, fără să cheltuiască bani din buget.


M.A.N.I.F.E.S.T. este prescurtarea de la ”Mai Atent! Neglijenţa şi Indiferenţa Fac din Etnobotanice Stăpânul Tău”, care este o campanie de informare asupra pericolului consumului de etnobotanice. Prefectura sibiană are şi ea o pagină separată de Facebook.
În municipiul Sibiu mai există doar trei magazine care comercializează etnobotanice, după ce alte cinci au fost închise în urma controalelor din ultimele cinci luni. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor şi Garda Financiară i-au amendat cu 133.600 lei de la începutul anului pe patronii magazinelor de etnobotanice.