/Sibiu: Cel putin doua persoane sunt muscate zilnic de capuse

Sibiu: Cel putin doua persoane sunt muscate zilnic de capuse

De la începutul lunii mai, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu au ajuns 30 de persoane, muşcate de căpuşe, din care zece au cerut ajutorul medicilor numai în ultimele 24 de ore, conform unui comunicat transmis luni AGERPRES.
“În acest week-end, la Unitatea Primiri Urgenţe au ajuns 11 pacienţi (opt femei şi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 78 de ani, 10 dintre aceştia au ajuns în ultimele 24 de ore) cu plăgi muşcate de căpuşe şi reacţie alergică locală. Ei au primit îngrijiri medicale şi tratament de specialitate”, se arată în comunicatul spitalului sibian.
Primul caz din acest an de persoană muşcată de căpuşă s-a înregistrat pe 24 martie. De atunci, 47 de sibieni au cerut ajutorul medicilor din cauza acestor insecte.


Medicii le recomandă sibienilor ca la ieşirile în aer liber să evite zonele împădurite şi de păşunat, iar dacă ajung totuşi în astfel de locuri să poarte pe tot corpul îmbrăcăminte deschisă la culoare. Dacă este muşcat de căpuşă, un pacient trebuie să ajungă urgent la cel mai apropiat spital, pentru îngrijiri medicale.