/Seulul aproba ajutorarea copiilor nord-coreeni

Seulul aproba ajutorarea copiilor nord-coreeni

Autorităţile de la Seul au aprobat trimiterea de pachete alimentare colectate de organizaţii private şi destinate copiilor din Republica Populară Democrată Coreană /RPDC, Coreea de Nord/, ceea ce reprezintă încă un semnal al unei uşoare detensionări a relaţiilor între cele două ţări vecine, grav afectate de o serie de incidente produse anul trecut, notează luni AFP.

Pachete cu lapte praf şi porridge /ovăz fiert/ în valoare totală de 176 de milioane de woni /114.000 euro/ vor fi expediate unor orfelinate şi grădiniţe din provincii din nord-estul şi centrul RPDC, a anunţat Ministerul Unificării, însărcinat cu aprobarea tuturor contactelor transfrontaliere.

Donaţiile vor fi trimise prin intermediul asociaţiilor World Vision şi Join Together Society.

Autorităţile vor ca ajutorul umanitar furnizat de organizaţii private să ajungă la cele mai vulnerabile pături ale populaţiei nord-coreene, în special copii, “în deplină transparenţă şi ţinând cont de nevoi şi de gradul de urgenţă”, a declarat un purtător de cuvânt al amintitului minister.

Săptămâna trecută, la cererea unei fundaţii umanitare, Ministerul Unificării de la Seul a aprobat expedierea unui transport de medicamente împotriva tuberculozei.

A fost prima aprobare de acest fel de la bombardarea unei insule sud-coreene de armata nord-coreeană, la 23 noiembrie anul trecut, şi scufundarea unei corvete militare a Coreii de Sud de o torpilă provenind de la un presupus vapor aparţinând RPDC, în martie 2011.