/Serviciul sanitar al Rusiei anuleaza controalele curselor aeriene din UE

Serviciul sanitar al Rusiei anuleaza controalele curselor aeriene din UE

Serviciul sanitar al Rusiei (Rospotrebnadzor) intenţionează să ridice de săptămâna viitoare controalele curselor aeriene din Europa ca urmare a reducerii incidenţei contaminării cu bacteria E.coli, a anunţat sâmbătă medicul sanitar şef al Rusiei, Ghennadi Onişcenko, transmite Ria Novosti.

‘Începând de săptămâna viitoare, vom anula aceste verificări’, a spus Onişcenko, indicând că în perioada monitorizării au fost verificaţi în total 521,8 mii de pasageri, precum şi 83,5 mii de membri ai echipajelor.

Responsabilul rus a menţionat că datele UE privind numărul de cazuri de contaminări şi decese diferă întrucâtva de informaţiile Biroului OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) din Europa, ceea ce nu este de natură să contribuie la clarificarea situaţiei.

Dacă în primul caz autorităţile europene raportează 3910 cazuri de contaminări cu bacteria E.coli şi 46 de decese, în conformitate cu datele OMS numărul persoanelor cotaminate se ridică la 4075, precum şi 50 de decese – a indicat medicul sanitar şef al Rusiei.

El a mai spus că în pofida afirmaţiei Institutului Robert Koch că ultimul caz de contaminare datează din 4 iulie, informaţiile de care dispun autorităţile ruse relevă 10 noi cazuri de îmbolnăviri cu E.coli numai în data de 27 iulie.