/Segmentul de inchirieri pe piata de birouri, in crestere cu 50 la suta in primul trimestru din 2011

Segmentul de inchirieri pe piata de birouri, in crestere cu 50 la suta in primul trimestru din 2011

Segmentul de închirieri pe piaţa de birouri a înregistrat o creştere cu 50 de procente în primul trimestru din 2011, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit celor mai recente analize realizate de specialiştii companiei din domeniul serviciilor imobiliare – Regatta.
Studiile Regatta arată ca, spre deosebire de anul trecut, companiile manifestă un comportament mult mai matur în deciziile de închiriere, dând o dovadă mult mai mare de hotărâre când vine vorba despre închiderea contractelor. În timp ce în 2010, companiile doar testau piaţa şi se arătau destul de sceptice în privinţa unor hotărâri ferme, anul acesta, companiile au fost mult mai determinate în încheierea afacerilor propice pentru activitatea lor, fapt care a condus la o creştere semnificativă, de aproximativ 50%, a pieţei de birouri. Confirmarea acestui fapt a venit în urma analizelor Regatta, care au vizat cele mai importante mişcări pe care le-a cunoscut piaţa de închirieri birouri în ultimele 6 luni.


“Există mai mulţi factori care au dus la această evoluţie remarcabilă a pieţei. Evoluţia sectorului de IT, în care mai multe companii fie s-au extins, fie au apărut altele noi, desprinse din cele deja existente, a constituit unul dintre factorii care au determinat creşterea pieţei. Pe lângă acestea, numeroase companii de asigurări şi-au deschis noi sucursale sau divizii, fapt care a necesitat sedii noi sau extinderi de sedii. Nu în ultimul rând, sectorul medical continuă să fie unul înfloritor din acest punct de vedere: numeroase clinici medicale cer în continuare spaţii pretabile acestei activităţi, noutatea constând în faptul că acum nu se limitează doar la zona Capitalei, ci sunt prevăzute şi extinderi în ţară”, a afirmat specialistul Regatta, Mihaela Oprea, directorul Departamentului de Închirieri-Birouri.
Specialiştii Regatta preconizează că în viitorul apropiat o mare parte din spaţiile rămase încă vacante vor fi închiriate, iar cererea pentru spaţii destinate birourilor va fi din ce în ce mai mare, având în vedere faptul că în ultimii trei ani, de când a început recesiunea, nu s-au mai demarat noi proiecte majore de birouri în Bucureşti.
Înfiinţata în 1993, Regatta a devenit de-a lungul celor 17 ani de activitate una dintre cele mai specializate companii din domeniul serviciilor imobiliare, câştigând în ultimii ani o importantă cotă de piaţă pe segmentul evaluărilor imobiliare.