/Satu Mare: Aproape 30 de probleme de rezolvat la Spitalul Judetean

Satu Mare: Aproape 30 de probleme de rezolvat la Spitalul Judetean

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a identificat 25-30 de “subiecte majore” în care trebuie să intervină pentru o mai bună administrare a unităţii.
Directorul SJU Adrian Marc a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că după preluarea funcţiei de conducere a întocmit o strategie de dezvoltare a unităţii, care prevede “25-30 de subiecte majore, sau puncte de interes” care trebuie rezolvate pentru îmbunătăţirea activităţii în unitate.
“Punctele sunt ample, complexe şi vizează fie direct buna funcţionare a spitalului sau noile oportunităţi din planul legislativ sau din proiectele europene. Facem echipe sau grupuri de lucru pe subiecte, cu persoane din spital şi un coordonator, care au alocate resursele şi autoritatea necesară. Fiecare grup se ocupă de câte 2-3 puncte”, a declarat Adrian Marc.


Acesta a explicat că problemele identificate sunt complexe, referindu-se la acreditarea spitalului şi a reorganizării Spitalului din Tăşnad, care a devenit secţie externă a SJU.
Adrian Marc a declarat că procedura de acreditare este una destul de lungă şi durează cinci ani, perioadă în care, dacă nu se obţine acreditarea, unitatea se desfiinţează. Acesta a mai precizat că va fi demarată procedura de introducere pe nivelul 2 al clasificării unităţilor spitaliceşti a SJU, în categoria celor de “competenţă înaltă”, acum încadrarea fiind la nivelul 3, spital de “competenţă medie”.
Referitor la reorganizarea secţiei din Tăşnad, Marc a afirmat că s-a păstrat numărul de angajaţi, aici propunându-se înfiinţarea unui centru de permanenţă cu medicii de familie.