/Sase copii s-au intoxicat la Lille cu hamburgeri

Sase copii s-au intoxicat la Lille cu hamburgeri

Şase copii au fost internaţi miercuri seară la Lille, după ce au mâncat hamburgeri infectaţi cu o bacterie de tip E.coli. Carnea din care erau făcuţi hamburgerii provine din Germania, a anunţat producătorul lor, SEB, citat de site-ul maxisciences.com.

În hamburgeri au fost găsite urme ale unei tulpini rare de E.coli. Carnea, cumpărată de la Lidl, provenea din Germania, potrivit SEB. Animalele au fost sacrificate în Germania şi carnea lor, prelucrată în Franţa. Copiii, cu vârste cuprinse între 20 de luni şi opt ani, care stau în localităţi diferite din regiunea Nord-Pas-de-Calais, se simţeau mai bine joi dimineaţă. La venirea la spital, sufereau de diaree sangvinolente. Totuşi, bacteria E.coli implicată n-ar avea nimic de-a face cu cea găsită în seminţele germinate din Germania, care a dus la moartea a 38 de persoane în Europa, potrivit AFP.

Autorităţile sanitare au anunţat că produsul incriminat este un hamburger congelat marca ‘Steaks Country’, care se vinde în cutii de zece bucăţi de 100 g, având data limită de consum 10, 11 şi 12 mai 2012. Loturile respective au fost retrase joi de la vânzare.