/Salaj: Casa de Sanatate continua eliberarea medicamentelor gratuite si compensate, desi plafonul pentru acestea este depasit

Salaj: Casa de Sanatate continua eliberarea medicamentelor gratuite si compensate, desi plafonul pentru acestea este depasit

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu a cerut încă farmaciilor din judeţ sistarea eliberării de medicamente gratuite şi compensate, în aşteptarea unei rectificări bugetare, deşi fondurile anuale alocate judeţului Sălaj pentru decontarea reţetelor a fost epuizat.
“Pentru luna august au mai rămas circa 1,8 milioane de lei pentru medicamentele gratuite şi compensate. Luni, suma a fost depăşită, însă nu oprim consumul încă pentru că sunt informaţii destul de plauzibile că va fi o rectificare şi vom primi sume suplimentare. În funcţie de câţi bani vom primi, vom şti cum să-i gospodărim, până la sfârşitul anului”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele CAS Sălaj, Claudiu Bârsan.


Acesta a adăugat că un control recent la câteva farmacii din judeţ a dus la constatarea de nereguli, la una dintre ele fiind reţinute 38 de reţete de la decontare, iar la o alta evidenţele contabile fiind ţinute necorespunzător, cu neconcordanţe între stocuri, între registrul de casă şi bonurile fiscale, precum şi reţete necompletate la toate rubricile.