/Salaj: 82 de disponibilizati din structurile MAI din judet

Salaj: 82 de disponibilizati din structurile MAI din judet

Un total de 82 de angajaţi vor fi disponibilizaţi din rândul pompierilor, jandarmilor şi poliţiştilor din Sălaj, ca urmare a restructurării care are loc în această perioadă la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), conform datelor făcute publice joi, la Zalău, de Mihai Capră, secretar de stat în ministerul menţionat.
Secretarul de stat a precizat, într-o conferinţă de presă, că cei mai mulţi angajaţi vor fi disponibilizaţi din rândul pompierilor, respectiv 48 din 598 şi cei mai puţini din Poliţie, unde vor fi 11 dintr-un total de 629.


“Ceea ce vrem noi să facem şi încercăm să facem prin această restructurare este să eficientizăm folosirea resurselor care ne-au fost alocate prin bugetul de stat, în aşa fel încât cetăţeanul să primească servicii de calitate, să primească siguranţă şi ordine în viaţa de zi cu zi. Am făcut eforturi în această direcţie, să afectăm cât mai puţin structurile operaţionale, cu precădere disponibilizările să privească structurile suport, în aşa fel încât timpul de intervenţie la dezastre, dacă e să ne referim la structura pe care o coordonez direct, să nu fie afectat de aceste restructurări. (…) Oricum, vreau să asigur cetăţenii că nicio maşină specială, nicio salvare nu va rămâne fără personal. Mai mult, intenţionăm ca în acest an să introducem serviciul SMURD şi în cele şase judeţe în care, la momentul actual, nu e operaţional”, a declarat Mihai Capră.
Acesta a subliniat faptul că numărul celor care vor rămâne fără un loc de muncă la finele celor circa trei luni, când se va încheia restructurarea, va fi mult mai mic decât cel actual deoarece vor exista ieşiri normale din sistem (pensionări – n.r.). Mihai Capră a adăugat că în calcularea noii scheme de personal s-a ţinut cont şi de angajarea absolvenţilor şcolilor de poliţiei, care vor avea loc începând cu luna ianuarie a anului viitor, pentru că “nu se poate produce o ruptură între generaţii” şi nici nu se poate închide Academia de Poliţie, dar că cifra de şcolarizare a fost mult prea mare şi ea va fi redusă pentru generaţiile care urmează.