/S. Morariu (PC): Ministrul Cseke, un altfel de Mester Manole; incearca sa reclasifice spitalele, dupa ce le-a desfiintat

S. Morariu (PC): Ministrul Cseke, un altfel de Mester Manole; incearca sa reclasifice spitalele, dupa ce le-a desfiintat

Şeful Departamentului de sănătate al Partidului Conservator (PC), dr. Silviu Morariu, consideră că ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a devenit un altfel de Meşter Manole, care încearcă să reclasifice spitalele, după ce a decis să le desfiinţeze.
”Poporul român are legenda Meşterului Manole în care noaptea se dărâma ce ziua construia. Meşterul Attila Cseke face invers, ceea ce dărâmă ziua, construieşte pe furiş noaptea. Pregăteşte o propunere de clasificare a spitalelor, iar în acea propunere se regăsesc tocmai spitalele care au fost desfiinţate. Să înţelegem că ulterior le vor reînfiinţa? Se vorbeşte despre unităţi sanitare, cele de gradul V, cazurile mai puţin complexe, dar noi am desfiinţat spitalele cu cazuri mai puţin complexe”, a arătat dr. Morariu, miercuri, într-o conferinţă de presă.


Acesta a afirmat că în proiectul pe care Attila Cseke îl pregăteşte se vorbeşte despre unităţi-spital monospecialitate, în care se doreşte înfiinţarea mai multor linii de gardă, iar, în opinia sa, acest fapt demonstrează ”inconsecvenţă” şi ”lipsă de viziune”.
”Cum vor face şapte linii de gardă cum cere ministrul Cseke Attila unor spitale, când ai o singură specialitate. Vei avea una-două linii de gardă, dar nu vei putea face la infinit linii de gardă în unităţile respective. Acestea nu fac decât să demonstreze inconsecvenţă, lipsă de viziune. După ce noi, opoziţia, venim şi spunem că nu există criterii de desfiinţare a spitalelor, iată că se vine acum şi creează criterii după ce am desfiinţat spitalele. Criteriul real a fost elementul politic”, a susţinut acesta.
Şeful Departamentului de sănătate al Partidului Conservator a apreciat că desfiinţarea unor unităţi sanitare s-a făcut prin încălcarea legii şi că este posibil ca acestea să fie reînfiinţate prin hotărâri ale instanţelor de judecată, ”care vor constata că legea nu a fost aplicată”.