/Rujeola se extinde in Europa: 6.500 de cazuri inregistrate din ianuarie (OMS)

Rujeola se extinde in Europa: 6.500 de cazuri inregistrate din ianuarie (OMS)

Rujeola a continuat să se extindă de la începutul anului în Europa, unde a făcut începând din ianuarie 6.500 de bolnavi, dintre care o mare majoritate în Franţa, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, citată de France Presse.

‘Treizeci de ţări din regiunea Europei, membre OMS, au raportat o creştere a numărului de cazuri de rujeolă, cu 6.500 de cazuri până în prezent în 2011’ faţă de un total de 5.090 de bolnavi înregistraţi în tot cursul anului 2010, a explicat agenţia ONU într-un comunicat.

Franţa este în mod special afectată de boala foarte contagioasă, caracterizată de febră puternică şi de o erupţie pe piele, care omoară o persoană din 1.000 contaminate. Aproximativ 4.937 de cazuri au fost înregistrate aici între ianuarie şi martie.

Belgia este de asemenea atinsă, cu toate că într-o măsură mult mai mică /100 de cazuri în acest an/, dar şi Serbia, Spania /Andaluzia/, Turcia sau chiar şi Macedonia, a informat OMS. Agenţia Naţiunilor Unite prevede că propagarea bolii, care poate avea efecte mai pronunţate asupra copiilor şi femeilor însărcinate, va continua în Europa atât timp cât populaţiile nu vor fi imunizate în mod corect.