/Romeo Dragan (ANL) : Legea privind reducerea TVA la materialele de constructii se afla momentan in discutie

Romeo Dragan (ANL) : Legea privind reducerea TVA la materialele de constructii se afla momentan in discutie

Legea privind reducerea TVA la materialele de construcţii se află în acest moment în discuţie, iar în perioada următoare Guvernul va veni cu un răspuns, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Romeo Drăgan, director general adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL).
Acesta a mai afirmat că, în acest, ANL a recepţionat 482 de unităţi locative, dintr-un total de 4.820.
‘De la începutul anului şi până acum, sunt recepţionate 482 de unităţi locative, dintr-un total de 4.820 de unităţi locative aflate în diverse stadii de execuţie. În 2010, au fost recepţionate 2.508. Noi construim undeva la 380 euro pe metru pătrat fără TVA’, a mai spus Drăgan.


Potrivit acestuia, ANL realizează locuinţe cu 1-2 camere şi construieşte pentru anumite categorii sociale care nu au posibilitatea de acces la piaţa creditului.
‘Ne referim aici la tineri sub 35 de ani sau chiar la medicii rezidenţi. La un an după închiriere aceştia le pot cumpăra la 448 euro pe metrul pătrat cu TVA. Sunt vândute, în momentul de faţă, 57 de de locuinţe din 2.751 puse la dispoziţie’, a mai explicat directorul ANL.
El este de părere că ar trebui rezolvată problema trecerii apartamentului din proprietatea publică a statului în proprietate privată şi rezolvarea problemelor cadastrale de intabulare.
‘De asemenea, şi aici este marea problema, nu există o politică de creditare prezentă pe piaţa românească pentru acest segment’, mai afirmă Drăgan, care a precizat că bugetul ANL pe 2011 este de 128 milioane lei.