/Românii, europenii cu cele mai multe contribuţii la clinicile private din Viena

Românii, europenii cu cele mai multe contribuţii la clinicile private din Viena

Circa 10.000 de români au beneficiat, în 2011, de serviciile clinicilor şi spitalelor din Viena, fiind, numeric, cei mai mulţi pacienţi străini, după cei din Rusia, a precizat, pentru Agerpres, Bianca Barb, reprezentanta PremiQaMed Management GmbH, la târgul Rommedica, deschis marţi în Capitală.
‘Cei mai mulţi români care îşi permit o asigurare internaţională de sănătate preferă clinicile din Austria, în special Centrul internaţional de sănătate din Viena. În prezent, avem oferte pentru cinci clinici şi spitale, în afară de Spitalul Universitar din Viena – AKH, am venit cu o ofertă nouă, la o clinică de recuperare la Baden, lângă Viena’, ne-a spus Bianca Barb.

Pentru cei care doresc tratamente şi operaţii la preţuri mai mici, reprezentanţii Hadassah Medical Center din Ierusalim au venit cu o prezentare în detaliu a serviciilor oferite. Câteva sute de români au beneficiat de tratamentele celor de la Hadassah Medical Center şi datorită faptului că România are un acord cu Statul Israel în acest sens.

Cea de-a XXII-a ediţie a Rommedica, târg dedicat specialiştilor din domeniul medical şi farmaceutic, aduce însă şi o ofertă vastă de tratament în clinicile şi spitalele particulare din România, precum şi medicaţii din produse naturale.

Titus Stoica, cel care a creat unguentele ‘Biotitus Derma’ pentru refacerea ţesuturilor arse, este prezent la Rommedica doar pentru că mai crede în capacitatea românilor de a-şi aprecia valorile.

‘Produsele noastre, fabricate în cantităţi de peste câteva tone anual, sunt brevetate în 21 de ţări, majoritatea europene, dar şi în Canada şi Rusia. Deşi unguentele Biotitus Derma, în a căror compoziţie regăsim produse naturale, sunt utilizate în spitalele româneşti, în marile lanţuri de farmacii nu putem intra deoarece adaosul lor ajunge până la 200-300%. Asta în condiţiile în care produsul poate fi utilizat de copiii de la şase luni, pentru arsuri de gradul doi şi trei pe 60% din suprafaţa corpului. Ne pregătim să ieşim şi cu produse noi, având la bază aceeaşi reţetă’, a spus, pentru AGERPRES, Titus Stoica.

Pentru cei care preferă medicina alternativă, clujeanul Ioan Adrian Nicula efectuează, pe loc, diagnosticări energetice, pe iris, pe aură sau pe câmpul energetic, contra sumei de 50 de lei.

La Rommedica, care se desfăşoară în perioada 24-27 aprilie, sunt prezente peste 75 de firme din Europa, dar şi din China şi Coreea de Sud, care expun pe o suprafaţă de 1.300 de metri pătraţi.

Evenimentul urmăreşte să ofere o mai bună informare asupra intervenţiilor şi aparaturii de ultimă generaţie destinate să gestioneze mai uşor anumite probleme de sănătate publică. AGERPRES