/Represiunea din Siria `creaza o amenintare pentru stabilitatea regionala`, afirma Parisul

Represiunea din Siria `creaza o amenintare pentru stabilitatea regionala`, afirma Parisul

Represiunea din ultimele zile din Siria, care a provocat deplasarea a numeroşi civili către Turcia vecină, ‘crează o ameninţare pentru stabilitatea regională’, a estimat duminică Ministerul francez de Externe, condamnând recurgerea la arme grele la Jisr al-Choughour, informează luni AFP.

‘Franţa condamnă ferm continuarea într-un mod din ce în ce mai brutal a represiunii în Siria, între care şi folosirea de arme grele la Jisr al-Choughour, în momentul în care numeroşi civili fug de represiune căutând refugiu în Turcia’, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al ministerului, Bernard Valero.

‘Această situaţie inacceptabilă, care creşte bilanţul victimelor civile în Siria, crează o ameninţare pentru stabilitatea regională. Ea trebuie să înceteze’, a adăugat oficialul francez.

‘Autorităţile siriene trebuie să acorde accesul imediat şi necondiţionat Comitetului Internaţional al Crucii Roşii /CICR/ şi altor agenţii umanitare’, a cerut purtătorul de cuvânt.

Franţa încearcă de mai multe săptămâni împreună cu alte ţări europene să obţină o declaraţie a Consiliului de Securitate al ONU care să condamne represiunea din Siria. Parisul s-a lovit până în prezent de o ameninţare cu veto a Rusiei pentru care criza din Siria nu reprezintă o ameninţare pentru stabilitatea regională.