/Reforma sistemului medical din Romania, criticata in PE de Corneliu Vadim Tudor si Ioan Enciu

Reforma sistemului medical din Romania, criticata in PE de Corneliu Vadim Tudor si Ioan Enciu

Reforma sistemului medical din România, propusă de guvernul de la Bucureşti, a fost criticată dur în plenul Parlamentului European, de către eurodeputaţii români Corneliu Vadim Tudor şi Ioan Enciu, în timpul intervenţiilor cu durata de un minut desfăşurate luni noaptea.
”E lucru ştiut că pe unde au trecut comisarii Fondului Monetar Internaţional s-au produs mari revolte populare. Astăzi, aceştia impun un acord aberant României, în virtutea căruia din 400 de spitale existente în ţară, să fie lichidate între 150 şi 200. Până acum au fost închise 71 spitale şi au murit oameni nevinovaţi. Pretextul e jenant, anume că aceste spitale nu sunt rentabile, dar nicăieri în lume spitalele nu produc bani, beneficiile aduse de ele fiind de altă natură.

Iată de ce, alarmat de acest genocid, am depus plângere penală contra reprezentantului FMI în România, Jeffrey Franks, precum şi a cozilor de topor autohtone. Fac apel la Parlamentul European şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii să ia atitudine pentru a împiedica transformarea unei ţări membre a UE într-un lagăr de exterminare. Astăzi, marea finanţă care încearcă să instaureze o nouă ordine mondială ne extermină pe noi, dar mâine s-ar putea să vă extermine pe voi. Nutresc speranţa că FMI nu vrea să ia locul organizaţiei Al-Qaida”, a spus eurodeputatul Corneliu Vadim Tudor.
La rândul său, Ioan Enciu (S&D), a apreciat că reforma sistemului de sănătate propusă de actualul guvern român, ”continuă linia antireformelor care duc ţara, încet dar sigur, spre un dezastru social”.
”Prin aşa-zisa reformă a sistemului sanitar, guvernul Boc urmăreşte închiderea de spitale, scăderea investiţiilor în echipamente medicale şi trecerea în şomaj a mii de asistenţi şi medici – măsuri drastice aplicate într-un sistem medical ce suferă deja de lipsă acută de resurse”, a menţionat Enciu. El a cerut Comisiei Europene să blocheze măsurile propuse de guvern, apreciind că respectivele măsuri constituie un atac grav la prevederile incluse în Carta UE privind drepturile fundamentale şi ele ”ne pun în pericol viaţa şi drepturile fundamentale”.