/Raed Arafat a fost numit secretar de stat şi prim adjunct al ministrului Sănătăţii

Raed Arafat a fost numit secretar de stat şi prim adjunct al ministrului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat sâmbătă că dr. Raed Arafat a fost numit secretar de stat şi prim adjunct al ministrului Sănătăţii.
El a precizat, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru, că dr. Raed Arafat se va ocupa de activitatea curentă a ministerului o perioadă, timp în care ministrul va stabili strategiile şi politicile Ministerului Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii a subliniat că va fi poate cel mai greu mandat, pentru că populaţia are aşteptări imense.
“Oamenii vor o schimbare serioasă şi reală în sistem şi este nevoie de foarte multă muncă şi organizare. Vom stabili etapele şi proiectele pentru că aşteptările populaţiei sunt foarte mari. În 2013 vom face proiecte, programe, vom stabili documentele necesare pentru obţinerea de finanţări de la buget, din privat, din proiecte europene”, a detaliat Eugen Nicolăescu.

El arătat că România trece printr-o perioadă dificilă, resursele sunt mai limitate şi trebuie să se chibzuiască fiecare leu.

“Activitatea noastră va fi bazată pe colaborare cu organizaţiile de pacienţi, patronate, sindicate, societatea civilă. Voi avea un dialog serios cu Parlamentul, cu comisia de specialitate, pentru că am nevoie de un partener. Deciziile vor fi politice”, a spus Nicolăescu.

Ministrul a reamintit principalele sale obiective, respectiv obţinerea fondurilor de finalizare a investiţiei pentru Institutul Cantacuzino în vederea începerii producţiei de vaccinuri, un audit al programelor naţionale de sănătate, o nouă lege a Sănătăţii sau modificări la legea actuală, o soluţie de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionarii cu o pensie de până în 1.000 de lei şi care nu îşi permit să îşi procure medicamentele, reluarea programului de evaluare al stării de sănătate a populaţiei, dezvoltat subsecvent, care s-a derulat în primul său mandat, 2005-2008, creşterea taxei pe viciu.

Nicolăescu a spus că nu s-a convenit încă asupra numărului de secretari de stat din minister şi a afirmat că premierul
doreşte reducerea costurilor administraţiei centrale de stat.

La rândul său, dr. Raed Arafat a subliniat că Ministrul Sănătăţii trebuia să revină unui om politic, care să fie sprijinit tehnic din Ministerul Sănătăţii. El a spus că nu e pentru prima oară când lucrează cu actualul ministru. AGERPRES