/Rador a anuntat nominalizarile la Concursul pentru jurnalism de agentie

Rador a anuntat nominalizarile la Concursul pentru jurnalism de agentie

Nominalizările pentru Concursul pentru jurnalism de agenţie Rador 2011, alese din cele peste 50 de lucrări valoroase înscrise în concurs de jurnaliştii de la agenţiile Agerpres, Mediafax, Newsin, de la posturile de radio Trinitas şi Radio România Actualităţi (RRA), ca şi de la ziarele Lumina şi Prosport au fost anunţate, joi, de Rador.
De asemenea, au fost primite produse de agenţie de la studenţii Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Facultatea de Litere a Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Gala de premiere urmând să aibă loc joi, de la ora 16,30.
La categoria “Cea mai bună depeşă de agenţie” au fost nominalizaţi: Ovidiu Vanghele (Mediafax) – “Dinel Staicu a devenit Dinel Nuţu”; Narcisa Petre/Eliza Olteanu (Newsin) – “Parlamentarii români ameninţă că nu ratifică derogarea prin care Germania menţine 99 de locuri în PE”.


La categoria “Cea mai bună acoperire a unui eveniment”: Newsin – Incendiul de la Maternitatea Giuleşti, august 2010
Pentru categoria “Cel mai bun documentar de agenţie” au fost nominalizaţi: Luminiţa Bogdan/Luana Păvălucă (Newsin) – “Integrarea minorităţilor nu face parte din aquis-ul Schengen”, AGERPRES – lucrarea “România în date şi fapte”.
La “Cel mai bun feature de agenţie” au fost nominalizaţi: Claudiu Zamfir (AGERPRES) – “Susţinătorul lui Ahmadinejad singur împotriva tuturor pe Second Avenue”, Adrian Ilie şi Ştefan Pană (Newsin) – “Convenţia câştigată de Boc pe coloana sonoră a lui Blaga”.
La categoria “Cel mai bun interviu de agenţie”: Luminiţa Bogdan (Newsin) – Interviu cu ambasadorul Franţei, Henri Paul, Tudor Martalogu (AGERPRES) – Interviu cu Sorin Ducaru (şeful Delegaţiei Permanente a României la NATO), Andrei Mazurchevici (Mediafax) – “Mihai Slabu: Viaţa de sportiv m-a făcut să-mi pierd familia”.
La categoria “Cel mai bun produs de agenţie realizat de un corespondent local/internaţional”: Ruxandra Constantinescu (AGERPRES) – “Sierra de Atapuerta: capitala evoluţiei omului, muntele magic, a atras toate speciile de hominizi”, Cornel Ciobanu (AGERPRES) – “Republica Moldova, noi alegeri”.
Pentru categoria “Cel mai bun reportaj de televiziune bazat pe o ştire de agenţie” nu s-a acordat un premiu.
La categoria “Cel mai bun reportaj radio bazat pe o ştire de agenţie”, nominalizările sunt: Liliana Nicolae (RRA) – “Soarta autiştilor adulţi” (documentar pe baza unei ştiri AGERPRES), Simona Şerbănescu (RRA) – “Exerciţiu de supravieţuire – Călan” (documentar pe baza unei ştiri AGERPRES).
La categoria “Cel mai bun articol de presă scrisă bazat pe o ştire de agenţie” au fost nominalizaţi: Otilia Bălinişteanu (ziarul Lumina) – “Deficit de medici”, pe baza unei ştiri Mediafax, Romeo Chiriac (ziarul Prosport) – “Fotbal sub ape la Ada Kaleh”, pe baza unei ştiri Mediafax.
Pentru “Cel mai bun produs de agenţie reality de un student de la o facultate de profil” a fost nominalizată Ana Maria Durilă (Cuzanet) – “Transnistria, locul unde românii nu ştiu ce limbă să vorbească”, iar la categoria “Premiul pentru întreaga activitate” a fost nominalizată Florica Vrânceanu, autoarea cărţii “Un secol de agenţii de presă româneşti”.