/Pui de delfin nou-nascut, salvat de pe plaja din Constanta

Pui de delfin nou-nascut, salvat de pe plaja din Constanta

Voluntarii Centrului de salvare a delfinilor, din cadrul “Oceanic Club”, au depus eforturi deosebite pentru a salva un pui de delfin în vârstă de o zi care a fost găsit pe o plajă din Constanţa (sud-est).
Directorul executiv al organizaţiei ecologiste “Oceanic Club”, biologul Răzvan Popescu-Mirceni, a declarat în exclusivitate pentru AGERPRES, că povestea puiului de delfin pierdut la câteva ore de la naştere de mama sa este deosebit de tragică.
“Practic ne aflăm într-o situaţie fără precedent. Puiul, un mascul din sub-specia Marsuin, s-a pierdut de mama sa astăzi, la câteva ore după ce a fost născut şi a eşuat pe o plajă din nordul oraşului Constanţa. În esenţă, a avut mare noroc că a fost găsit repede de un trecător care a alertat Serviciul Unic 112. Aceştia au contactat Oceanic Club şi astfel am preluat “orfanul” în grijă.

Acum l-am mutat într-o piscină gonflabilă unde îi asigurăm apa necesară fără a fi în pericol să se înece şi îl hrănim cu seringa administrându-i un amestec de lapte praf pentru prematuri în combinaţie cu vitamine, peşte şi alţi compuşi nutritivi. Deocamdată trebuie să-l învăţăm să mănânce şi mai apoi să înoate. Medicii veterinari s-au pronunţat că are şanse mari să supravieţuiască pentru că este un ‘bebeluş’ robust, dar … cele mai importante sunt următoarele 72 de ore din viaţa sa”, a precizat Mirceni.
Biologul a mai spus că echipa de voluntari de la Oceanic Club va ieşi în larg cu o barcă, pentru a identifica posibilul grup din care provine şi de care s-a pierdut.
“Problema este că trebuie să-i găsim exact familia lui pentru că altfel nu este acceptat, îl izgonesc şi nu are şanse mari de supravieţuire, pentru că trebuie învăţat să prindă peşte. O să vedem. Dacă nu reuşim să-l redăm mediului natural poate că o să-l adăpostim la Delfinariu, într-un bazin separat”, a adăugat Popescu-Mirceni.