/Proiectul Imagini Pozitive – Migratie la Liceul Alexandru Ioan Cuza

Proiectul Imagini Pozitive – Migratie la Liceul Alexandru Ioan Cuza

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a organizat, la Liceul Teoretic ”Alexandru Ioan Cuza”, o lecţie deschisă în cadrul proiectului Imagini Pozitive – Migraţie şi dezvoltare.
La întâlnire, susţinută de o echipă de voluntari de Cruce Roşie, a participat invitatul special Wilmark Rizzo Hernandez şi elevi din clasa a IX-a din liceul gazdă.
Wilmark le-a vorbit elevilor despre cum a emigrat din Columbia în România.
“Am câştigat o bursă de studii în 1994 din partea statului român. Am vrut să dăruiesc o parte din ţara mea, să dau bucuria, să aduc veselia, să schimb griul pe care-l vedeam cu un strop de culoare din ţara mea. Şi asta o făceam la petreceri prin dans, la radio, la şcoala de dans, aceste lucruri, în acelaşi timp, cât dăruiam şi primeam”, a spus Wilmark.


Pe parcursul a 50 de minute, elevii au avut ocazia să afle despre fenomenul migraţiei, să înţeleagă diferenţa între termenii emigrant şi imigrant şi să conştientizeze ce impact poate avea migraţia asupra dezvoltării unei ţări şi asupra întregii lumi.
Această abordare non-formală este menită să trezească interesul asupra realităţilor internaţionale şi fenomenelor cu care se confruntă lumea actuală şi să contribuie la educarea tinerilor pentru a deveni cetăţeni responsabili, toleranţi şi pregătiţi pentru o lume guvernată de diversitate.
Imagini Pozitive a fost implementat prin intermediul Filialelor de Cruce Roşie din Bucureşti sector 3, 5, 6 şi din Judeţul Ilfov, care au pus la dispoziţie voluntari şi au încheiat parteneriate cu unităţi de învăţământ din aria lor. Voluntarii au fost special pregătiţi pentru a susţine în şcoli sesiuni interactive despre migraţie şi dezvoltare.
Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Europe Aid, coordonat şi implementat de Crucea Roşie Britanică în parteneriat cu Societăţile Naţionale de Cruce Roşie, membre al Uniunii Europene.