/Proiect transfrontalier de identificare a oportunitatilor in regiunea de granita Ruse – Giurgiu

Proiect transfrontalier de identificare a oportunitatilor in regiunea de granita Ruse – Giurgiu

Locuitorii oraşelor Giurgiu şi Ruse ar putea beneficia de servicii sociale, medicale sau de altă natură în oricare din cele două localităţi de la Dunăre, după aplicarea unui proiect transfrontalier în Euroregiunea Ruse – Giurgiu.
“Primăria din Ruse este iniţiatorul unui proiect care se va realiza în colaborare cu Primăria municipiului Giurgiu şi care vizează realizarea de operaţiuni de dezvoltare şi a unui Masterplan comun pentru Euroregiunea Ruse – Giurgiu. Este posibil ca, în urma identificării unor oportunităţi de dezvoltare economică şi socială, unii giurgiuveni să apeleze la servicii medicale sau să îşi ducă copiii la creşă la Ruse, în Bulgaria, sau invers locuitorii din Ruse să fie interesaţi de unele servicii oferite în municipiul Giurgiu”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Ianca Meca, responsabil cu proiectul din partea Primăriei Giurgiu.


Ea a precizat că proiectul se desfăşoară în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013, are o valoare totală de aproape un milion de euro, din care 84 la sută reprezintă finanţare nerambursabilă de la Fondul European de Dezvoltare Regională, şi se va derula pe o perioadă de 18 luni.
Proiectul mai urmăreşte stabilirea de priorităţi comune şi stabilirea de soluţii optime în infrastructura economică, tehnică, socială sau de transporturi în regiunea de graniţă Ruse – Giurgiu pentru o perioadă de minim şapte ani de zile.
Prezentarea proiectului a fost făcută, miercuri, simultan, pe ambele maluri ale Dunării – la Giurgiu şi la Ruse.