/Programul national de tratament invaziv al infarctului miocardic acut

Programul national de tratament invaziv al infarctului miocardic acut

Programul naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, care reprezintă o prevenţie secundară, şi-a arătat rezultatele, fiind trataţi 2.400 de pacienţi, aproximativ 350 – 380 de pacienţi pe lună la nivel naţional, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Dragoş Vinereanu, preşedintele Comisiei de Cardiologie a Ministerului Sănătăţii.
Acesta a menţionat că pe lângă cele 10 centre din Bucureşti, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, deja înfiinţate se va mai deschide un altul la Oradea.
Finanţarea este mai redusă pentru acest an, dar având în vedere că programul a început în august 2010, şi avea o finanţare pentru 3.500 de pacienţi, au mai rămas fonduri şi programul va avea avea finanţare până la sfârşitul anului.
Prof. dr. Dragoş Vinereanu a subliniat că pentru a acoperi necesităţile la nivelul întregii ţări ar fi necesare 30 de astfel de centre, organizate după criteriile europene, aşa cum sunt cele 10 care funcţionează


”Trebuie să aibă asistenţă medicală 24 din 24 de ore, asistenţi bine antrenaţi, personal auxiliar bine pregătit, medici care să fi făcut 100 de astfel de proceduri pe an , iar laboratoarele să fi efectuat cel puţin 400 de proceduri pe an”, a spus profesorul Vinereanu.