/Prof. Mencinicopschi atrage atentia asupra dietelor pentru slabit

Prof. Mencinicopschi atrage atentia asupra dietelor pentru slabit

Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, a subliniat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că dietele pentru slăbit trebuie urmate cu mare atenţie.
El a subliniat că aceste diete trebuie susţinute de un stil de viaţă sănătos, cu multe exerciţii fizice, şi nu trebuie să se piardă mai mult de 2-3 kilograme într-o lună.
Prof. Mencinicopschi a reliefat importanţa raportului extrem de fragil dintre saţietate şi foame.
“Alimentele foarte gustoase strică echilibrul şi voinţa. Peste 1,2 miliarde de persoane în lume sunt obeze, în timp ce subnutrite sunt numai 800 de milioane. Obezitatea este cea mai răspândită boală de nutriţie, ceea ce este foarte rău este că se răspândeşte acum din ce în ce mai frecvent şi la copii. Persoanele obeze şi supraponderale fac şi boli cum ar fi diabetul de tip II, boli cardiovasculare, hipertensiune, gută şi altele”, a spus profesorul.


Este important să se consume şi foarte multe lichide, cel puţin doi litri de apă pe zi. Fiecare persoană îşi poate calcula nevoia de apă, a explicat prof. Mencinicopschi, care a adăugat că pentru a calcula necesarul de apă se înmulţeşte greutatea corporală cu 30 de mililitri.
“În creierul nostru în hipotalamus se află centrii setei şi ai foamei şi pe măsură ce îmbătrânim se face o confuzie între aceşti centri, ne deshidratăm, rata metabolismului bazal scade, femeile fiind mai dezavantajate pentru că au mai puţină masă musculară”, a detaliat specialistul.
El a accentuat asupra necesităţii ca după fiecare masă să facem cel puţin 5.000 de paşi: prin urcatul scărilor, mersul pe jos, pe bicicletă, grădinărit etc.
Alimentaţia sănătoasă trebuie însoţită de hidratare şi exerciţii fizice, a accentuat prof. Mencinicopschi.
Referindu-se la cele trei suplimente alimentare nou lansate pe piaţă, respectiv Fat Binder, Carb Blocker, Appetite Reducer, prof. Mencinicopschi a spus că sunt binevenite, ele fiind o gamă revoluţionară de produse pentru slăbit destinată tuturor celor preocupaţi de scăderea sau menţinerea în greutate.
“Gama XL-S Medical conţine ingrediente active pe baze naturale fără elemente chimice şi poate contribui la controlul greutăţii totale, la prevenirea şi tratarea obezităţii, fiind eficientă în combinaţie cu o dietă echilibrată şi un program de exerciţii fizice. Persoanele care vor să revină la greutatea fiziologică pot folosi cu încredere suplimentele pentru slăbit din această gamă. Combinate cu o dietă sănătoasă, hidratare suficientă şi un stil de viaţă activ, produsele asigură efectul garantat. Astfel, studiile efectuate pentru Fat Binder arată că acestea înglobează până la 27,4% din grăsimile din alimente fără efecte secundare. Acesta conţine litramina care este o substanţă dovedită clinic că înglobează grăsimile şi vitaminele esenţiale liposolubile ajutând la scăderea în greutate. Complexul de vitamine eliberate A, D şi E compensează pierderile de vitamine nepunând în pericol sănătatea. În plus reduce colesterolul dăunător. Al doilea supliment, Carb Blocker este un produs natural care reduce numărul de calorii absorbite din carbohidraţi. El derivă dintr-o sursă vegetală din fasole. Cel de-al treilea, Appetite Reducer controlează cel mai important lucru apetitul, pofta de mâncare. Conţine fibre care îşi măresc volumul şi creează un gel consistent care îngreunează digestia şi conferă saţietate”, a detaliat dr. Mencinicopschi.
Acesta a subliniat că fiecare organism este o entitate de sine stătătoare şi toate dietele sunt valabile pentru toţi oamenii, iar acestea trebuie personalizate. Când se fac excese ocazionale, cum este acum cazul sărbătorilor pascale, trebuie atenţie la pancreas şi bilă pentru că pot apărea dispensii, pancreatite şi trebuie atenţie la consumul de alcool, a mai accentuat profesorul, adăugând că recomandarea pentru diete ar trebui să o facă medicul de familie sau nutriţionistul specializat.