/Prof. dr. Monica Pop: Nu trebuie sa privim direct la soare

Prof. dr. Monica Pop: Nu trebuie sa privim direct la soare

Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de urgenţe Oftalmologice atrage atenţia asupra faptului că nu trebuie să privim sub nici o formă direct la soare.
“Uitându-ne direct la soare se întâmplă un fenomen identic cu aplicarea laserului, se ard vasele de sânge de pe retină şi persoana respectivă poate să îşi piardă vederea” a explicat miercuri pentru AGERPRES specialistul oftalmolog.
Privitor la ochelarii de soare dr. Monica Pop recomandă să nu folosim ochelari de soare de culoare închisă.
Persoanele care ar trebui să poarte ochelari de soare sunt cele care nu suportă lumina puternică, care suferă de fotofobie, iar copiii nu ar trebui în niciun caz să poarte ochelari de soare spune medicul.


Aceasta a explicat că atunci când cineva poartă ochelari de soare de culoare foarte închisă când îi dă jos, ochiul face un efort să se adapteze, şi în plus se fac riduri.
Pentru cei care-i supără lumina puternică medicul recomandă ochelari cu dioptrii, cele mai indicate sunt lentilele heliomat.
În aceast perioadă călduroasă două sunt problemele cu care ne confruntăm, excesul de căldură care este un factor favorizant microbian, şi radiaţiile solare care sunt un pericol serios pentru sfera oculară şi nu numai a evidenţiat prof. dr. Monica Pop.