/Prof. dr. Florian Popa: Boala de care suferea Victor Surdu are un prognostic de regula prost

Prof. dr. Florian Popa: Boala de care suferea Victor Surdu are un prognostic de regula prost

Tumoarea la pancreas, de care a suferit deputatul PSD Victor Surdu, este o boală cu prognostic de regulă prost, a declarat, joi, pentru AGERPRES, prof. dr. Florian Popa, şeful Departamentului de Chirurgie al Spitalului Pantelimon.
Prof. dr. Popa a precizat că deputatul Victor Surdu a murit, joi, acasă, şi nu la Spitalul Sf. Pantelimon. El suferea de o tumoare malignă la pancreas, de aproape doi ani, şi s-a tratat în Germania şi Italia. “Însă, din păcate, aceasta este o boală cu un prognostic de regulă prost”, a adăugat prof. dr. Florian Popa.
În vârstă de 63 ani, Victor Raul Surdu Soreanu era soţul cântăreţei Angela Similea.


Preşedinte executiv al PSD Neamţ, Victor Surdu a fost depistat, în urmă cu un an de zile cu cancer la pancreas.
Pe 25 octombrie 2010, acesta s-a operat la o clinică din Italia şi era optimist în privinţa recuperării.
Potrivit legii electorale, în colegiul 6 Neamţ vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate.
Pe 27 ianuarie, a decedat şi Liana Dumitrescu, deputat al minorităţii macedonene, care fusese aleasă tot în colegiul 6 Neamţ. Acest colegiu este reprezentat şi de un alt deputat al minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară, Aurel Vainer, membru al Comunităţii Evreieşti. Cei doi parlamentari ai minorităţilor au obţinut, la alegerile din 2008, numărul cel mai mare de voturi din toată ţara, în colegiul 6 Neamţ, mandatele fiind repartizate aici.