/Procurorii au deschis dosar penal in legatura cu decesul unui copil la Spitalul `Sfanta Maria` din Iasi

Procurorii au deschis dosar penal in legatura cu decesul unui copil la Spitalul `Sfanta Maria` din Iasi

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a deschis joi un dosar penal în legătură cu decesul unui băiat de opt ani, în timp ce se afla sub tratament la Spitalul de copii ‘Sfânta Maria’ din Iaşi.
Potrivit unui comunicat remis de Parchetul General, dosarul s-a format ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie.
Duminică, 26 iunie, un copil de opt ani din comuna Dagâţa a murit la Spitalul de copii ‘Sfânta Maria’ din Iaşi.
Băiatul era internat de 19 zile în spital, timp în care medicii au constatat că are o infecţie la gât, apoi otită şi a fost operat de peritonită. După intervenţia chirurgicală, starea copilului s-a înrăutăţit şi în cele din urmă a murit.
Părinţii copilului spun că în perioada spitalizării medicii l-au tratat în mod superficial şi pentru boli pe care nu le avea.


“Duminică, băiatul a murit în urma unui stop cardio-respirator şi a unei artrite. Abia după ce a murit, medicii mi-au spus că avea ficatul distrus”, a declarat presei mama copilului.
De cealaltă parte, medicii susţin că băiatul figura de mai mulţi ani în evidenţele spitalului din cauza unei afecţiuni autoimune.
“Copilul era în evidenţele spitalului de ani buni din cauza unei afecţiuni autoimune cu evoluţie cronică. A avut repetate internări, mai ales în ultimii trei ani, timp în care au apărut complicaţii şi repetate recăderi. În cursul ultimei internări, pe fondul bolii de bază, pe fondul deficitului imun, pe fondul hipotrofiei ponderale importante, pacientul a prezentat complicaţii cu evoluţie nefavorabilă, în ciuda tratamentului şi a efortului echipelor medicale ale spitalului”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul Mihaela Fermeşanu, şeful UPU din cadrul Spitalului de pediatrie ‘Sfânta Maria’.
Ea a menţionat că, deşi familia copilului nu a depus nicio plângere la spital sau la Colegiul Medicilor, conducerea spitalului s-a autosesizat şi a demarat o anchetă internă.