/Procesul in cazul mortii asistentei romance ucise in Italia a inceput

Procesul in cazul mortii asistentei romance ucise in Italia a inceput

Procesul pentru judecarea presupusului asasin al Maricicăi Hăhăianu, asistenta româncă decedată în urma unui pumn primit de la Alessio Burtone, a început joi dimineaţa la Tribunalul Penal din Roma.

În sala de judecată se află atât tânărul italian cât şi soţul victimei, Adrian Hăhăianu. Avocatul românului, Alessandro Di Giovanni, a explicat pentru Agerpres că, la prima audiere, procurorul va prezenta acuzaţiile împotriva presupusului asasin. Judecătorul împreună cu cei doi avocaţi vor stabili calendarul audierilor viitoare.

Adrian Hăhăianu s-a constituit parte vătămată şi, dacă la sfârşitul procesului, Alessio Burtone va fi găsit vinovat, acesta va despăgubi familia îndoliată. De cealaltă parte, avocatul lui Burtone, Fabrizio Gallo, intenţionează să cheme la bară mai mulţi martori care au asistat la cearta dintre italian şi româncă.

Scena agresiunii a fost înregistrată de camerele de luat vederi la 8 octombrie 2010 din staţia de metrou Anagnina şi se observă cum Alessio Burtone şi Maricica Hăhăianu discută aprins, mergând unul pe lângă celălalt.

Italianul a lăsat geanta pe podea şi a lovit cu un pumn românca. Asistenta a intrat în comă ireversibilă şi la 15 octombrie, medicii de la spitalul Policlinico Casilino au oficializat decesul.

Apărarea lui Burtone, în urma unei autopsii paralele cu cea a medicilor de la Universitatea Sapienza, susţine că moartea Maricicăi Hăhăianu a fost provocată de un mal praxis în timpul internării.

“În orice caz, martorii pe care i-am chemat vor povesti cum Alessio a fost provocat şi agresat verbal. Scena s-a petrecut înainte ca cei doi să intre în unchiul unde puteau fi înregistraţi”, a declarat pentru Agerpres avocatul Gallo.

Din 18 octombrie 2010, Alessio Burtone este închis într-o celulă izolată la penitenciarul Regina Coeli din Roma. De cealaltă parte a zidurilor închisorii, în piaţa Santissimi Apostoli, rudele şi prietenii au ţinut să îi transmită un mesaj de solidaritate şi au organizat marţi o manifestaţie. Sora Claudia şi mama Daniela au cerut ca procesul să fie neutru, pentru că “primarul Alemanno nu trebuie să ceară pedepse exemplare la adresa lui Alessio”, a precizat Daniela Burtone, citată de cotidianul La Repubblica.

Femeia consideră, într-un interviu acordat revistei Panorama, că nu este corect ca fiul ei să fie considerat un criminal “când sunt atâţia români care ucid şi comit agresiuni sexuale în Italia”.

Prietenii lui Burtone, aceiaşi care l-au aplaudat când a fost arestat, aşteaptă “ca adevărul ascuns până acum să iasă la iveală”.