/Primul congres în domeniul tehnicii conservării danturii, la UMF Târgu Mureş

Primul congres în domeniul tehnicii conservării danturii, la UMF Târgu Mureş

Aproximativ 200 de studenţi şi profesori universitari participă, începând de joi, timp de trei zile, la prima ediţie a ‘Congresului de Endodonţie’ (tehnica conservării danturii), la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.Congresul este organizat de Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF Târgu Mureş împreună cu Centrul de Cercetare în Medicină de Înaltă Performanţă şi Asociaţia Medicilor Dentişti AMEDEO-filiala Mureş.

Decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF Târgu Mureş, prof.univ.dr. Mircea Suciu, a precizat joi că la eveniment sunt înscrişi aproape 200 de studenţi cursanţi şi lectori, dar şi profesori renumiţi de la Universităţile din Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Potrivit programului, prima zi a fost dedicată practicii care abordează ‘Avantajele preparării rotative a canalelor radiculare’, precum şi alte teme precum ‘Albirea dinţilor – metodă conservatoare pentru rezolvarea discromiilor dentare’, ‘Prevenţia infecţiilor nozocomiale’ şi ‘Saliva – implicare în patologia carioasă şi parodontală’.

Vineri şi sâmbătă, printre subiectele abordate se regăsesc ‘Alegerea compozitului potrivit – decizie sau noroc?’, ‘Managementul traumatismelor dentare’, ‘Urgenţe în endodonţie’, ‘Viziunea actuală asupra tratamentului antiseptic de canal’, ‘Tratamentul anomaliilor cranio-maxilo-faciale’ şi ‘Tratamentul leziunilor articulaţiei temporo-mandibulare’.
AGERPRES