/Primarul Slatinei: SJU trebuie modernizat, altfel se va inchide

Primarul Slatinei: SJU trebuie modernizat, altfel se va inchide

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina trebuie modernizat în toate privinţele, cu accent pe schimbarea mentalităţii personalului, în caz contrar se va închide, a afirmat, sâmbătă, primarul Darius Vâlcov.El a precizat că a dat termen actualei conduceri a unităţii sanitare din municipiu ca până la finele anului să facă demersuri vizibile în schimbarea în bine a spitalului, respectându-se propunerile comisiei de experţi italieni care a făcut în prima parte anului un amplu audit la SJU Slatina.

”Ori spitalul va ajunge aşa cum scrie în raportul de audit al experţilor italieni, ori se închide. Nu există cale de mijloc. Sper să fi înţeles şi conducerea spitalului acest lucru. Le-am dat nişte termene precise – sfârşitul acestui an. Am constatat că faţa spitalului nu s-a schimbat şi de aceea şi pentru răbdarea mea şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Olt există o limită”, a susţinut Vâlcov.

Edilul a subliniat necesitatea unor cursuri de pregătire profesională pentru personalul medical, cursuri plătite de către spital, astfel încât cadrele să ştie să utilizeze toate echipamentele şi aparatura medicală din dotarea unităţii.

”E nevoie şi de dotări cu aparatură, dar şi de cursuri plătite de spital pentru cadrele medicale, astfel încât să nu mai existe situaţii de aparate nefolosite din cauză că nimeni nu ştie cum se folosesc, să nu mai fie cazuri în care te trimit cu foile la spitale din Bucureşti şi Craiova pentru a fi interpretate”, a adăugat Darius Vâlcov.

Primarul s-a arătat nemulţumit şi pentru faptul că spitalul plăteşte circa 50.000 de lei lunar pentru salariile angajaţilor de la spălătorie şi croitorie în condiţiile în care ”lenjeria spitalului nu e nici măcar schimbată, darămite spălată”. ”Şi chiar spălată de ar fi lenjeria, saltele şi pernele sunt mizerabile”, a spus edilul.

Spitalul Judeţean Slatina este în administrarea Consiliului Judeţean Olt şi a Primăriei Slatina, instituţii care intenţionează să investească în modernizarea tuturor secţiilor şi să determine schimbări radicale în privinţa mentalităţii şi atitudinii faţă de pacienţi a personalului sanitar şi nesanitar.