/Prima policlinica sociala gratuita din Bucuresti

Prima policlinica sociala gratuita din Bucuresti

Fundaţia Regina Maria a inaugurat, marţi, în Bucureşti, prima policlinică medicală gratuită adresată persoanelor defavorizate, respectiv persoanelor fără asigurare medicală şi oamenilor străzii.
În Bucureşti există peste 2.400 persoane fără adăpost declarate, iar aproximativ 100.000 de oameni nu beneficiază de asigurări medicale. Aceştia nu au avut posibilitatea acoperirii asistenţei medicale, neexistând până acum o policlinică socială.
Policlinica, amplasată în strada Dristor nr. 81-88, sector 3, va deservi toate zonele din Bucureşti, activitatea fiind susţinută de reţeaua privată Regina Maria şi de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti din Direcţia Generală de Asistenţă Socială.


Policlinica, pentru care s-au investit 250.000 de lei, va funcţiona de luni până vineri între orele 9,00 şi 17,00 şi va oferi cele mai accesate servicii medicale, printre care laborator, medicină internă, oftalmologie, cardiologie, stomatologie, ORL, dermatologie, ecografie, mică chirurgie.
Policlinica va avea o echipă de medici permanenţi. dar şi voluntari, medici, cadre medicale şi personal auxiliar.
Pentru afecţiuni infecţioase va exista o colaborare cu Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş”.
Dr.Wargha Enayati, cofondatorul Fundaţiei Regina Maria, a subliniat că “o policlinică special creată pentru a veni în ajutorul persoanelor defavorizate social era de mult în preocupările sale”.
“Credinţa Baha’i şi în mod special modelul Maestăţii Sale Regina Maria a României reprezintă motivul pentru care am luptat pentru această cauză. Nu am fost însă singuri. Ne-au ajutat foarte mulţi parteneri cărora le datorez enorm, este vorba de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, dar şi voluntari, persoane fizice, medici şi cadre medicale. Implicarea într-o cauză prin care îi ajutăm pe cei mai puţin norocoşi decât noi trebuie privită ca cel mai important pe care îl putem face în viaţa noastră, pentru că ajutorul pe care îl oferim altor persoane ne va aduce, în final, cea mai mare mulţumire sufletească”, a subliniat Dr.Wargha Enayati.
Inaugurarea policlinicii sociale a fost făcută în prezenţa primarului general, Sorin Oprescu.