/Presedintele Traian Basescu sustine reforma din Sanatate initiata de ministrul Attila Cseke

Presedintele Traian Basescu sustine reforma din Sanatate initiata de ministrul Attila Cseke

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la Covasna, că susţine reforma din Sănătate începută de ministrul Attila Cseke şi consideră că aceasta trebuie să continue pe direcţia consolidării sistemului de intervenţie de urgenţă.
“Nu numai că îl susţin (pe ministrul Attila Cseke – n.r), dar consider că este doar o primă etapă. (…) Ştiu că este în curs de organizare o licitaţie pentru achiziţionarea a încă şase elicoptere, deoarece trebuie consolidat sistemul de intervenţie de urgenţă, adică oameni care au nevoie să poată fi transportaţi imediat la un spital dotat, unde să nu existe riscul să nu poată fi trataţi aşa cum se întâmplă la spitale foarte mici. (…) Deci susţin programul iniţiat de ministrul Cseke şi vreau să cred, repet, că este doar un început”, a afirmat Traian Băsescu.


Şeful statului a făcut această afirmaţie într-o conferinţă de presă susţinută în staţiunea Covasna, unde, potrivit propriilor declaraţii, s-a aflat, la sfârşitul acestei săptămâni, pentru a avea “liniştea” de a aprofunda proiectul de modificare a Constituţiei.