/Presedintele Traian Basescu i-a conferit omologului italian Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Colan

Presedintele Traian Basescu i-a conferit omologului italian Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Colan

Preşedintele Traian Băsescu i-a conferit omologului italian, Giorgio Napolitano, Ordinul Naţional Steaua României în grad de Colan, potrivit unui decret publicat, luni, în Monitorul Oficial.
Distincţia a fost conferită “în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală în vederea lărgirii şi intensificării legăturilor politice, economice şi culturale dintre cele două state”, la propunerea ministrului Afacerilor Externe.
De asemenea, Traian Băsescu i-a conferit Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Comandor preşedintelui Asociaţiei Saşilor Transilvăneni din Republica Federală Germania şi Federaţiei Mondiale a Saşilor Transilvăneni, Bernd Fabritius.


Distincţia a fost conferită la propunerea ministrului Afacerilor Externe, “în semn de apreciere pentru contribuţia personală la susţinerea şi promovarea relaţiilor culturale, economice şi politice dintre Republica Federală Germania şi România”.
Şeful statului l-a distins şi pe Toma Pavel, profesor la Universitatea din Chicago (SUA), cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria “Promovarea culturii”.
Profesorul Toma Pavel a primit respectiva distincţie “la împlinirea vârstei de 70 de ani, în semn de apreciere deosebită pentru întreaga sa activitate pedagogică, pentru talentul şi dăruirea de care a dat dovadă, îmbogăţind literatura mondială cu lucrări de certă valoare”.
Pe de altă parte, preşedintele Băsescu Preşedintele a conferit Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr.Carol Davila” Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiţer.
Potrivit decretului, Ordinul a fost conferit Spitalului Militar cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la înfiinţare, la propunerea ministrului Apărării Naţionale.
Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiţer a fost conferit, potrivit decretului din MO, “în semn de înaltă apreciere a întregii activităţi de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele de excepţie obţinute în perfecţionarea actului medical”.