/Presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante familiei militarului roman cazut la datorie in Afganistan

Presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante familiei militarului roman cazut la datorie in Afganistan

Preşedintele Traian Băsescu a transmis joi un mesaj de condoleanţe familiei militarului Lixandru Constantin-Laurenţiu, care şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de patrulare în teatrul de operaţii din Afganistan.
“Cu un mare sentiment de pierdere am primit vestea dispariţiei caporalului Lixandru Constantin-Laurenţiu, căzut la datorie în timpul unei misiuni de patrulare în Provincia Zabul. În aceste momente de durere, doresc să prezint omagiile mele familiei greu încercate şi colegilor eroului căzut la datorie şi, în acelaşi timp, să-mi exprim respectul pentru curajul şi devotamentul de care a dat dovadă caporalul Lixandru Constantin-Laurenţiu în serviciul păcii şi al securităţii”, afirmă şeful statului în mesajul de condoleanţe.


Caporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru din Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab” a căzut la datorie joi în provincia Zabul din Afganistan. Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, caporalul a fost rănit grav în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1. El a fost transportat de urgenţă la spitalul militar din baza Lagman, unde a decedat în pofida eforturilor depuse pentru salvarea vieţii sale. Militarul, în vârstă de 30 ani, era căsătorit şi nu avea copii.