/Presedintele PNL Braila: Clasificarea spitalelor a fost o ocazie de razbunare politica

Presedintele PNL Braila: Clasificarea spitalelor a fost o ocazie de razbunare politica

Preşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ideea clasificării spitalelor a fost o ocazie de răzbunare politică, în opinia sa, aceste categorii nefiind acordate pe merit.
“Clasificarea spitalelor a fost o ocazie de răzbunare politică, dincolo de interesul Brăilei. Diferenţa între categorii este reprezentată de suma pe care o primeşte fiecare spital de la CJAS, pentru că bolnavii sunt îngrijiţi la fel peste tot. De exemplu, Spitalul Judeţean Galaţi a primit categoria a II-a, în condiţiile în care Brăila stă la multe capitole mai bine ca Galaţiul”, a declarat Cătălin Boboc.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a contestat, săptămâna trecută, încadrarea Spitalului Judeţean de Urgenţe Brăila în categorie a III-a, solicitând autorităţilor sanitare centrale să reanalizeze dosarul şi să acorde spitalului din Brăila categoria a II-a.


“Am trimis contestaţia către Ministerul Sănătăţii, cu argumentele pe care noi am considerat că trebuie să le aducem la cunoştinţa domnului ministru şi a comisiei care face încadrarea. S-a făcut afirmaţia, de către Ministerul Sănătăţii, că încă nu este definitivă încadrarea pe categorii, iar noi încercăm să accedem spre o categorie mai bună decât trei”, a declarat Stancu.
Consiliul Judeţean Brăila va investi anul acesta aproximativ 30 milioane lei în Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru modernizarea şi dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Neurochirurgie, Pediatrie şi Cardiologie.
CJ Brăila are în derulare şi un proiect de înfiinţare, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a unui Centru de Excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului, dotat la standarde internaţionale, acest proiect venind în urma inaugurării Centrului judeţean de tratament complet al glaucomului.
Centrul Judeţean de Glaucom, inaugurat pe 10 aprilie, reprezintă o investiţie de peste 200.000 de euro, realizată în exclusivitate din bugetul CJ Brăila, dotările fiind la nivelul anului 2011.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost inaugurat, în iulie 2010, un Centru de Imagistică în valoare de două milioane de euro, dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie, investiţie suportată tot din bugetul CJ Brăila.
Centrul este dotat cu ‘Echipament de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică nucleară, pentru întregul corp RMN’, ‘Echipament de imagistică medicală – osteodensimetru DXA – pentru măsurarea densităţii osoase’, ‘Echipament de litotripsie cu localizare cu raze X’, ‘Echipament destinat diagnosticului imagistic prin tomografie computerizată – CT’ şi ‘Ecograf Doppler color, pentru utilizarea multiplă de înaltă performanţă’.