/Presedintele CJ Botosani acuza consilierii judeteni ai opozitiei de politizarea necorespunzatoare a administratiei

Presedintele CJ Botosani acuza consilierii judeteni ai opozitiei de politizarea necorespunzatoare a administratiei

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, acuză consilierii judeţeni de ‘politizare necorespunzătoare’ a actului administrativ. El şi-a manifestat, joi, într-o conferinţă de presă, nemulţumirea faţă de votul dat, marţi, de consilierii judeţeni împotriva proiectului de comasare a spitalelor din judeţ.
‘A existat o disponibilitate de a explica, de a analiza riscurile, avantajele şi dezavantajele. Chestiunea este că, atunci când explici ceva, trebuie să ai şi un interlocutor care să priceapă. Uneori, din nefericire, dăm dovadă de prea multă încăpăţânare’, a afirmat şeful CJ.


Mihai Ţâbuleac susţine că problema comasării spitalelor este extrem de importantă în procesul de clasificare pe care îl va face Ministerul Sănătăţii şi în baza căruia va fi asigurată finanţarea pentru fiecare unitate spitalicească în parte.
Preşedintele CJ speră ca opoziţia (PNL şi PSD), care a votat împotriva comasării, să revină asupra deciziei şi să iniţieze, în perioada imediat următoare, un nou proiect de comasare a spitalelor.
Aproximativ 100 de cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani au protestat, joi dimineaţă, în faţa unităţii, în semn de nemulţumire faţă de decizia autorităţilor judeţene de a refuza comasarea spitalelor din judeţ. Acţiunea a fost organizată de Sindicatul Sanitas din Spitalul Judeţean, pe motiv că menţinerea spitalului în forma actuală nu va permite clasificarea într-o categorie superioară şi va pierde finanţarea actuală.