/Presedintele Basescu la Parlamentul azer: Relatiile economice romano-azere capata un drum ascendent

Presedintele Basescu la Parlamentul azer: Relatiile economice romano-azere capata un drum ascendent

Relaţiile la nivel politic între România şi Azerbaidjan sunt excelente, iar relaţiile economice au un trend ascendent, a declarat preşedintele Traian Băsescu, marţi, la întâlnirea cu speaker-ul Parlamentului azer, Oktay Assadov.
“Ne întâlnim la sfârşitul vizitei mele în Azerbaidjan şi vă pot spune că a fost o vizită foarte bună care şi-a atins obiectivele, o vizită care contribuie la ridicarea nivelului de cooperare între România şi Azerbaidjan. Relaţiile la nivel politic între Azerbaidjan şi România sunt excelente, iar dezvoltarea relaţiilor economice începe să capete un drum ascendent”, i-a spus şeful statului român oficialului azer.


Marţi, în cea de-a doua zi a vizitei oficiale pe care a efectuat-o în Azerbaidjan, Traian Băsescu s-a întâlnit cu Oktay Assadov şi a participat la ceremonia depunerii coroanelor de flori la mormântul fostului preşedinte al Republicii Azerbaidjan Heydar Aliyev şi la mormântul soţiei acestuia, Zarifa Aliyeva.
Tot marţi, şeful statului român a participat şi la ceremonia depunerii de flori la Monumentul Eroilor.
Preşedintele Traian Băsescu a efectuat, luni şi marţi, o vizită oficială în Azerbaidjan, prilej cu care a fost semnat Planul comun de acţiuni pentru implementarea parteneriatului strategic dintre România şi Republica Azerbaidjan.
Tot în marja vizitei oficiale la Baku au fost semnate şi Protocolul de cooperare între Ministerul Afacerilor Externe din România şi MAE azer, Acordul de cooperare între ministerele Agriculturii din cele două ţări şi Acordul de cooperare în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale între ministerul Sănătăţii român şi cel azer.