/Presedintele Basescu despre afirmatiile lui Adrian Nastase: O propaganda de tip bolsevic

Presedintele Basescu despre afirmatiile lui Adrian Nastase: O propaganda de tip bolsevic

Preşedintele Traian Băsescu a catalogat, luni, la postul public de televiziune, drept propagandă bolşevică afirmaţiile fostului premier Adrian Năstase conform cărora FMI ar ţine secret un document care vizează o serie de măsuri de austeritate pentru perioada 2010-2013.
“Asta intră în propaganda de tip bolşevic: să sperii. De fapt, foarte mulţi au vrut să fie un eşec, România să intre în derapaj. Şi, ştiţi foarte bine, au fost trusturi de presă pentru care primul obiectiv a fost descurajarea populaţiei, prăbuşirea moralului populaţiei şi sădirea neîncrederii în Guvern. Uite că acest Guvern a reuşit să tracteze România din criză, împotriva voinţei foarte multora”, a declarat şeful statului, luni seara, la TVR, întrebat cu privire la afirmaţiile fostului premier Adrian Năstase, care scria pe blogul său că FMI ţine secret un text “extrem de dur” pentru perioada 2010-2013.


Şeful statului a subliniat că ştie foarte bine că, atunci când guvernul căuta soluţii pentru ieşirea din criză, “două televiziuni chemau oamenii în stradă”.
“A fi ticălos în astfel de momente, să spui ‘mă interesează procentele mele şi nu ţara’, este ceea ce poate defini diferenţa între un prăpădit care a ajuns din greşeală om politic, şi un om politic responsabil, care şi-a făcut datoria faţă de ţară”, a mai spus Băsescu.
El a mai spus că partidul aflat acum la guvernare a avut o atitudine responsabilă şi şi-a sacrificat “procentele” pentru a tracta ţara din criză.
“Că sunt multe de comentat, au fost şi mici erori de parcurs, că au fost unii care au făcut ilegalităţi, este o realitate. Dar acest partid, acest guvern a trecut cu ţara prin criză, împotriva atmosferei create de trusturile de presă”, a adăugat Băsescu.
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, afirmă pe blogul personal că Fondul Monetar Internaţional (FMI) ţine secret un document care ar fi extrem de dur şi care ar viza o serie de măsuri de austeritate pentru perioada 2010 – 2013.
“Din câte ştiu eu, delegaţia FMI nu ne-a contactat pentru a ne cere opinia în legătură cu un text pe care, oricum, îl ţin secret. Un text care, din informaţiile mele, cel puţin în varianta din 3 mai, este extrem de dur, inclusiv în ceea ce priveşte ‘reforma’ în domeniul medical, pentru perioada 2010-2013 – număr de paturi, cheltuieli cu medicamentele, cu medicii, reduceri cu 0,8% din PIB , prin reducerea cheltuielilor sociale, prin disponibilizări în societăţile de stat, inclusiv pregătirea pentru privatizare a transportului CFR marfă, a începerii privatizării TAROM, măsuri dure în sectorul energetic – inclusiv la Oltchim”, susţine Năstase, într-o postare pe blog.