/Premii pentru antreprenoriat social, acordate la Forumul Economic Mondial

Premii pentru antreprenoriat social, acordate la Forumul Economic Mondial

Fundaţia Schwab pentru antreprenoriat social a acordat miercuri, la Viena, în cadrul sesiunii de deschidere a Forumului Economic Mondial pentru Europa şi Asia Centrală, premiile europene pe 2011, care au revenit unor antreprenori sociali din Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Fundaţia Schwab pentru antreprenoriat social a fost întemeiată în anul 2000 de Klaus Schwab, fondatorul şi preşedintele executiv al Forumului Economic Mondial, şi de soţia acestuia, Hilde Schwab, care a şi prezentat laureaţii. Fundaţia îşi propune să identifice antreprenorii sociali care implementează soluţii inovatoare şi pragmatice la probleme sociale şi ecologice, cu modele sustenabile financiar.

Germanul Juergen Griesbeck a fost premiat pentru reţeaua Streetfootballworld, care uneşte peste 80 de organizaţii publice şi private ce abordează probleme sociale, precum HIV/AIDS şi persoanele fără adăpost, prin intermediul fotbalului, şi care numai în 2010 a ajutat peste 400.000 de tineri. Un alt german, Norbert Kunz, a convins juriul prin “iq consult”, o companie care îşi propune să combată şomajul, mai ales în estul ţării, prin programe de instruire, consultanţă, mentorat şi finanţare a tinerilor şomeri pentru înfiinţarea de noi întreprinderi.

Francezul Laurent Laik a fost distins pentru proiectul Groupe La Varappe, cu două componente, de creare de locuri de muncă pentru persoanele excluse social, şi de servicii ecologice. Sue Riddlestone şi Pooran Desai (Marea Britanie) au primit acelaşi premiu pentru BioRegional Development Group, care dezvoltă comunităţi şi companii bazate pe sustenabilitate ecologică.