/Premierul Emil Boc solicita mai multe investitii prin parteneriat public-privat

Premierul Emil Boc solicita mai multe investitii prin parteneriat public-privat

Premierul Emil Boc a făcut, sâmbătă, la cea de-a patra întâlnire a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, organizată la Băile Felix /nord-vest de Bucureşti/, un apel către autorităţile locale de a realiza mai multe investiţii în regim de parteneriat public-privat, deoarece există o resursă financiară uriaşă în domeniul privat, care ar putea fi folosită mult mai mult în proiecte de infrastructură judeţeană.
‘Parteneriatul public-privat este o altă mutaţie fundamentală şi care va schimba iarăşi în bine partea investiţională din România. Am lansat aproape 20 de proiecte naţionale de parteneriat public-privat. Dar invitaţia mea ar fi să adresaţi acest mesaj către consiliile judeţene şi primăriilor, ca la nivel local să dezvolte parteneriatul public-privat şi să-l utilizeze, pentru că niciodată nu vor fi destui bani din fonduri europene sau de la buget să facem tot ce ne trebuie’, a declarat Emil Boc.


Prim-ministrul a motivat că nicăieri în lume nu se fac toate lucrările de infrastructură doar din bani publici, atâta vreme cât există o resursă uriaşă care este resursa financiară privată.
‘Utilizarea parteneriatului este o cheie pentru modernizarea sistemului de sănătate. Acum avem cadrul legal creat care permite ministerului, în colaborare cu autorităţile judeţene, să realizeze spitalele judeţene de urgenţă’, a adăugat premierul.
În acelaşi mod, în regim de parteneriat public-privat, se pot face şi penitenciare, deoarece România are nevoie să-şi îmbunătăţească acest cadru de infrastructură. Ministerul Justiţiei lucrează deja la un astfel de proiect ce vizează implementarea unui program de parteneriat public-privat pentru construirea unui penitenciar, a mai spus premierul Boc.