/Premierul Boc: Sunt sanse sa fie date in folosinta segmente din tronsonul Constanta-Cernavoda in iulie

Premierul Boc: Sunt sanse sa fie date in folosinta segmente din tronsonul Constanta-Cernavoda in iulie

Premierul Emil Boc, însoţit de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea şi de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a vizitat miercuri două obiective de investiţii pe şantierul tronsonului Cernavodă-Constanţa (sud-est) al Autostrăzii A2, la ieşirea din municipiul Medgidia şi o intersecţie din Centura ocolitoare a municipiului Constanţa.
Premierul s-a interesat de încadrarea constructorilor în termenele de execuţie şi colaborarea acestora cu administraţia locală şi judeţeană.


”Sunt şanse să fie date în folosinţă câteva segmente din tronsonul Constanţa-Cernavodă în luna iulie astfel încât să se faciliteze traficul rutier spre litoral. De asemenea, în luna iulie urmează să se finalizeze lucrările de modernizare a căii ferate Bucureşti-Constanţa iar trenul va face 2 ore şi 30 de minute până la mare”, a spus Boc.
Totodată, ministrul Elena Udrea a semnat miercuri unul dintre cele 38 de contracte incluse în Planul Integrat de Dezvoltare (PID) al municipiului Constanţa şi depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional.
Proiectul Parcare verde – construirea unei parcări supraetajate, zona spital clinic judeţean de urgenţe Constanţa îşi propune îmbunătăţirea accesului populaţiei la serviciile publice de sănătate oferite de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa, prin construirea unei parcări supraetajate cu o capacitate de 265 de locuri, şi introducerea conceptului de clădire verde în spaţiul public urban, prin construirea Parcării verzi şi crearea a 15 noi locuri de muncă permanente. Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 17 luni, este de 16.899.170,86 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 13.395.846,40 lei.
Planul Integrat de Dezvoltare al municipiului Constanţa îşi propune să facă din acest municipiu un centru multifuncţional competitiv al României şi principalul polarizator economic în regiunea Mării Negre, avându-se în vedere, totodată, dezvoltarea durabilă a întregii zone şi reducerea discrepanţelor actuale de dezvoltare dintre cele 14 localităţi care compun polul de creştere.