/Prahova: Sapte persoane retinute de DIICOT Ploiesti pentru trafic de droguri de risc

Prahova: Sapte persoane retinute de DIICOT Ploiesti pentru trafic de droguri de risc

Şapte persoane au fost reţinute, miercuri seară, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti într-un dosar privind traficul ilicit de droguri de risc, acestea urmând a fi prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.
Potrivit procurorului şef Ionuţ Botnaru, printre cei reţinuţi se află Judeţ Silviu, din Bucureşti, şi Anghel Alexandru Marian, din Slănic, proprietari ai unor ‘magazine de vise’ care comercializau produse interzise.


Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au efectuat, miercuri, 11 percheziţii în locaţii din Bucureşti şi din judeţul Prahova într-un dosar privind traficul ilicit de droguri. Acţiunea a vizat trei magazine în care se comercializau produse etnobotanice, dintre care două în Bucureşti şi unul în Ploieşti, dar şi opt domicilii, dintre care cinci se află în Bucureşti, două în Slănic şi unul în Valea Călugărească.
Şeful DIICOT Ploieşti a precizat că în magazinele vizate de percheziţii, care aparţin lui Judeţ Silviu, din Bucureşti, şi lui Anghel Alexandru Marian, din Slănic, se vindeau etnobotanice care conţin etcatinonă, substanţă considerată drept drog de risc.
În urma descinderilor, au fost ridicate 100 de grame de canabis, 70.000 de lei, 500 de lire sterline, înscrisuri, dar şi hard disk-uri ale unor calculatoare, la audieri fiind aduse 20 de persoane.