/Prahova: Perchezitii ale DIICOT in Ploiesti si Bucuresti la magazine de etnobotanice

Prahova: Perchezitii ale DIICOT in Ploiesti si Bucuresti la magazine de etnobotanice

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti, desfăşoară, joi, o serie de percheziţii la magazine de etnobotanice din Bucureşti şi Ploieşti, dar şi la domiciliile celor doi patroni ai respectivelor puncte comerciale.
Potrivit şefului DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru, acţiunea vizează trei magazine din municipiul reşedinţă de judeţ, încă un magazin din Capitală, dar şi locuinţele patronilor acestora, respectiv Popescu Alexandru Nicolae, de 28 de ani, şi Neculache Aurelian Sorin, de 22 de ani, aflate în Bucureşti.
La cele patru puncte comerciale se vindeau droguri care conţin ca substanţe active etcatinonă, considerată drog de risc, şi jwh250, substanţă care e considerată drog de mare risc.


În urma uneia dintre percheziţiile care s-au încheiat deja, procurorii au găsit la domiciliul unuia dintre patroni toată marfa pe care acesta o retrăsese de la punctele sale de vânzare, ca urmare a faptului că se aştepta la un control din partea comisarilor OPC.
La audieri vor fi aduse cel puţin 12 persoane, inclusiv vânzătorii de la cele patru magazine care obţineau, zilnic, între 1.500 şi 4.000 de lei, din vânzarea acestor droguri.