/Prahova: Centrele de sanatate de la Baltesti si Urlati vor deveni centre multifunctionale

Prahova: Centrele de sanatate de la Baltesti si Urlati vor deveni centre multifunctionale

Centrele de sănătate din localităţile prahovene Bălţeşti şi Urlaţi, închise la data de 1 aprilie în urma deciziei Guvernului, vor fi transformate în centre multifuncţionale în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unitate sanitară aflată în administrarea Consiliului Judeţean Prahova.

Consilierul pe managementul spitalelor din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mirela Neagu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că membrii Consiliului de Administraţie (CA) al SJU au aprobat, în unanimitate, înfiinţarea de centre multifuncţionale în localităţile Bălţeşti şi Urlaţi, ca structuri aflate în subordinea CJ.

‘Toată lumea a fost de acord că este nevoie de o formă care să asigure furnizarea de servicii medicale în aceste zone. Având în vedere faptul că deja cadrul legislativ a fost creat, membrii CA au dat un acord de principiu pentru demararea procedurilor în scopul înfiinţării de centre multifuncţionale în locul fostelor centre de sănătate’, a afirmat reprezentantul CJ.

De asemenea, Mirela Neagu a precizat că pasul următor vizează obţinerea unui acord al Consiliului Judeţean în acest sens, dar şi al consiliilor locale ale celor două localităţi prahovene, iar apoi obţinerea de avize de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Ministerul Sănătăţii.

La şedinţa membrilor Consiliului de Administraţie al SJU a participat şi vicepreşedintele CJ, preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu.

Potrivit unui comunicat de presă al liderului liberal, în urma acordului de principiu obţinut în cadrul şedinţei vor începe demersurile pentru încheierea de contracte cu medicii care au lucrat în cele două spitale înainte de închiderea lor, data la care vor fi deschise centrele multifuncţionale fiind stabilită în funcţie de obţinerea avizelor şi de încheierea contractelor cu personalul medical.

‘Mă bucur că, după patru luni în care cele două spitale, închise în mod abuziv şi nejustificat, nu au funcţionat, s-a găsit o soluţie pentru redeschiderea acestora. Îi felicit pe primarii liberali ai localităţilor Urlaţi şi Bălţeşti pentru demersurile făcute în tot acest timp pentru ca zecile de mii de locuitori din aceste zone să poată beneficia de servicii medicale. Mulţumesc primarului oraşului Urlaţi, Marian Machiţescu, şi primarului comunei Bălţeşti, Ion Radu, pentru toate eforturile pe care le-au depus pentru redeschiderea celor două centre sanitare. Fără demersurile celor doi primari liberali, cele două spitale ar fi rămas închise, sau ar fi avut soarta centrului de sănătate din Plopeni, care a fost închis de Guvern fiind considerat nerentabil şi ulterior a fost preluat de o clinică particulară. Îi felicit încă o dată pe cei doi primari pentru că nu au uitat de interesul oamenilor care i-au votat’, a declarat Semcu, potrivit comunicatului de presă.