/Prahova: 7,9 la suta dintre spatiile de invatamant din judet nu au autorizatie sanitara de functionare

Prahova: 7,9 la suta dintre spatiile de invatamant din judet nu au autorizatie sanitara de functionare

Aproximativ 8% dintre spaţiile de învăţământ din Prahova nu au fost autorizate din punct de vedere igienico-sanitar, majoritatea acestora fiind amplasate în zone rurale ale judeţului.
Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Anca Dobrescu, a declarat, vineri, în şedinţa Colegiului Prefectural, că din cele 784 de sedii de unităţi de învăţământ din judeţ, 62 nu au obţinut autorizaţie sanitară de funcţionare, principalele cauze care au condus la această situaţie fiind lipsa apei curente, a reţelei de canalizare şi lipsa grupurilor sanitare corespunzătoare.


De asemenea, Dobrescu a explicat că totuşi procentul este mai mic faţă de anul precedent, când 15,6% dintre spaţii nu primiseră autorizaţie sanitară.
În această situaţie se află acum 39 de grădiniţe cu program normal, patru cu program prelungit, 18 şcoli generale şi un colegiu din municipiul Ploieşti.
Aproximativ o mie de elevi ai Colegiului ”Nichita Stănescu” vor învăţa în sălile de curs din şcolile generale numerele 23 şi 7 din oraş, dat fiind faptul că termenul de finalizare a lucrărilor de consolidare a fost prelungit până în luna noiembrie.
În aceeaşi situaţie se află şi Şcoala ”Rareş Vodă” din oraş, astfel că elevii vor fi comasaţi în cel de-al doilea corp de clădire, iar cursurile vor fi organizate în trei schimburi, cu ore şi pauze mai scurte.