/PNL Mures acorda asistenta juridica gratuita medicilor de familie in conflictul cu CAS

PNL Mures acorda asistenta juridica gratuita medicilor de familie in conflictul cu CAS

Şeful Departamentului de sănătate din PNL Mureş, dr. Ovidiu Butuc, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa va acorda asistenţă juridică gratuită medicilor de familie, care au cerut anularea în instanţă a actelor adiţionale la vechiul contract-cadru.
”Suntem de acord cu demersul medicilor de familie care au cerut în instanţă anularea actelor adiţionale la vechiul contract-cadru, care le permiteau să funcţioneze până la jumătatea anului 2011 şi am convenit cu domnul deputat Ciprian Dobre să le asigurăm asistenţă juridică gratuită tuturor medicilor de familie care vor solicita acest lucru”, a arătat dr. Ovidiu Butuc.
Acesta a susţinut că din judeţul Mureş doar 12 medici de familie din cei 313 au semnat contractul-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate, niciunul din Târgu Mureş.


Butuc a afirmat că dacă nu se semnează acest contract şi dacă medicii de familie nu vor ajunge la o înţelegere cu CNAS ”este de aşteptat ca în maximum 7-10 zile sistemul spitalicesc să intre în colaps, pentru că toţi pacienţii se adresează camerelor de gardă şi serviciilor de urgenţă de la nivelul spitalelor”.
Acesta a precizat că, deşi există 12 contracte semnate, medicii respectivi nu vor putea face faţă la câte 6.000 de pacienţi, în condiţiile în care li se permite acordarea consultaţiilor la 20 de pacienţi pe zi.
Acesta a mai spus că în cazul apariţiei bacteriei E.coli în România, ţara noastră s-ar afla în pragul unei catastrofe în absenţa asistenţei medicale primare.