/Platinum introduce asigurarile pentru transplantul de celule stem

Platinum introduce asigurarile pentru transplantul de celule stem

Asigurarea pentru transplant de celule stem, Stem Cell, va acoperi, pentru o primă anuală de 120 de euro, toate costurile şi cheltuielile generate de un transplant de celule stem, efectuat atât în România, cât şi în UE, a declarat, marţi, Anca Băbăneaţă, CEO Platinum Asigurări, la lansarea noului produs.
Platinum Asigurări-Reasigurări a lansat această asigurare, unică atât pe piaţa din România cât şi din Europa, la iniţiativa băncii de celule stem Biogenis şi în parteneriat cu Asigest Broker de Asigurare. Produsul dedicat transplantului de celule stem are o limită de despăgubire de de 100.000 de euro în România şi de 200.000 de euro pentru un transplant în străinătate, pentru o primă anuală de 120 euro.
Produsul de asigurare de la Platinum, Stem Cell, se adresează părinţilor care apelează la recoltarea şi stocarea de celule stem din cordonul ombilical.


‘Poliţele sunt pentru maxim 5 ani, deoarece dorim să adaptăm şi să actualizăm produsul pe parcurs astfel încă să fie la curent cu tendinţele medicale. Numărul bolilor care se pot trata cu celule stem creşte continuu. Cei care fac asigurarea, au obligaţia de a da numai o declaraţie pe proprie răspundere potrivit căreia nu au fost diagnosticaţi cu una dintre bolile din lista noastră, până în momentul încheierii poliţei’, a declarat Anca Băbăneaţă.
Compania mizează pe un număr de 7.000 – 10.000 de poliţe vândute în următoarele 12 luni. Pentru a putea fi eficientă, viabilă pe termen lung, este nevoie să avem un minim de 1.000 de contracte de asigurări Stem Cell. Ceea se se va întâmpla destul de repede, ţinând cont de evoluţia pieţei de recoltări de celule stem’, a spus Antonio Souvannasouck, managing partener Asigest Broker.
Poliţa Stem Cell oferă acoperire asiguratului, tuturor fraţilor şi/sau surorilor acestuia, precum şi părinţilor biologici. Printre cele 65 de boli şi afecţiuni acoperite de poliţă se numără sindromului Sanfilippo, sindromul Morquio, osteopetroză, sindromului Scheie, neuroblastoame, sindromul limfocitar Bare, trombastenie Glanzmann, leucemie a celulelor de plasmă, boala Hodgkin, boală granulomatoasă cronică, leucemie a celulelor de plasmă, adrenoleucodistrofie.
În asigurare este inclusă acoperirea cheltuielilor de transplant, investigaţii şi tratament precum şi cheltuielile de transport şi cazare (asigurat şi însoţitor), acces la servicii medicale şi, în plus, pot beneficia de intervenţia de transplant chiar părintele sau fraţii, ca asiguraţi adiţionali.
“În dezvoltarea acestui produs special, am colaborat cu partenerii principali în reasigurare – GEN Re, Divizia Life / Health, cotat cu AA+ de Standard & Poor’s, produsul beneficiind şi de sprijinul în reasigurare al GEN Re”, a spus Anca Băbăneaţă.