/Peste patru milioane de certificate de emisii de gaze cu efect de sera au fost tranzactionate anul acesta la BRM

Peste patru milioane de certificate de emisii de gaze cu efect de sera au fost tranzactionate anul acesta la BRM

Un număr de 4,1 milioane de certificate de emisii de gaze cu efect de seră au fost tranzacţionate, în 2011, în ringul Bursei Române de Mărfuri (BRM), ceea ce reprezintă peste 5,4% din plafonul anual alocat României în perioada 2008 – 2012, care se cifrează la 75,9 milioane tone/an, informează BRM.
‘Un certificat de emisii de gaze cu efect de seră conferă dreptul de a emite o tonă de dioxid de carbon echivalent într-o perioadă definită. Pentru perioada 2008 – 2012, plafonul european este 2,08 miliarde tone de emisii anual’, precizează comunicatul.


Bursa Română de Mărfuri este o companie privată de interes public, înfiinţată în noiembrie 1992, prima şedinţă de tranzacţionare având loc în data de 10 decembrie 1992. Pe Piaţa la disponibil se tranzacţionează mărfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de mărfuri, în ringurile specializate: produse petroliere, energie electrică, gaze naturale, certificate CO2, cărbune, mărfuri generale, materiale de construcţii, legume şi fructe, cereale, medicamente şi ringul contractelor de procesare combustibili.