/Peste o mie de solicitari la Ambulanta în Bucuresti si Ilfov

Peste o mie de solicitari la Ambulanta în Bucuresti si Ilfov

Peste o mie de solicitări au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov, dintre care 599 de urgenţe, de duminică, ora 7.00, până luni, ora 7.00, a declarat pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu managerul instituţiei.
Dintre aceste solicitări, 15 au fost pentru persoane căzute în stradă, 128 pentru sincope şi lipotimii, a menţionat dr. Grasu.
Potrivit acesteia, numărul de astfel de solicitări este mai mic faţă de acum doi – trei ani.
Managerul ambulanţei atrage atenţia asupra faptului că cetăţenii trebuie să se protejeze în aceste zile, având în vedere şi nivelul ridicat al radiaţiilor.


“Este indicat să nu umblăm prin soare în intervalul 11,00 – 18,00. Dacă nu este posibil, trebuie luate măsuri de protecţie, să purtăm îmbrăcăminte de culoare deschisă, amplă, care acoperă mâinile şi picioarele, pălării sau umbrele, ochelari de soare, să consumăm cât mai multe lichide, fructe, legume, să nu consumăm băuturi excitante, grăsimi, dulciuri. O atenţie sporită trebuie să aibă bolnavii cronici, bătrânii, copiii. Este indicat să facem mai multe duşuri la temperatura corpului, iar aerul condiţionat că nu fie mai jos de 5 grade faţă de temperatura de afară”, a precizat dr. Alis Grasu.