/Peste 70 de participanti la simpozionul organizat de Simtex-OC si CCI Maramures

Peste 70 de participanti la simpozionul organizat de Simtex-OC si CCI Maramures

Organismul de certificare Simtex a organizat, în data de 20 iulie, la Baia Mare, simpozionul cu tema: Implementarea şi certificarea sistemelor calităţii în spitale – pârghie de gestionare a cerinţelor legale şi de reglementare conform standardelor de acreditare CoNAS şi a OMFP 946. Evenimentul, care a vizat managerii de spitale din zona de nord, a fost pregătit în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Maramures şi s-a desfăşurat la sediul acestei organizaţii între orele 09.30-14.00.

“Simpozionul “Implementarea şi certificarea sistemelor calităţii în spitale – pârghie de gestionare a cerintelor legale şi de reglementare conform standardelor de acreditare CoNAS şi a OMFP 946” si-a propus sa ofere oportunitatea de a realiza un dialog concret între reprezentanţii instituţiilor sanitare şi specialiştii din domeniu, cu scopul identificării unei maniere raţionale şi eficiente de a îndeplini seturi variate de cerinţe impuse de Ministerul Sănătăţii Publice, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Comisia Naţională pentru Acreditarea Spitalelor şi de a identifica programe şi resurse de finanţare”, spune Mariana Ionescu, Director General al Simtex-OC.

La eveniment au participat peste 40 de manageri de spitale şi persoane din administraţia unităţilor sanitare, din Maramureş, Satu Mare, Salaj şi Bistrita Năsăud, reprezentanţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, oameni de afaceri şi oficiali locali. „Apreciem oportunitatea oferită de organismul de certificare Simtex, de a discuta problemele reale ale sistemului sanitar românesc şi despre normele şi standardele pe care ar trebui să le îndeplinească acesta. Sperăm ca, în acest an, să implementăm standardul ISO 9001 şi la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate”, a declarat Alexandru Deac, preşedintele CAS Maramureş.

Agenda simpozionului a cuprins:

• Cerinţele standardelor CoNAS de acreditare a spitalelor
• Cerinţele standardelor de management / control intern la entităţile publice conform ordinul OMFP 946
• Cerinţele standardelor ISO 9001 şi ISO 15189, condiţii de contractare ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate
• Implementarea şi certificarea sistemelor calităţii în spitale
• Trasabilitatea între cerinţele OMFP 946 şi cerinţele standardului de referinţă ISO 9001
• Prevenirea şi gestionarea riscurilor – Cerinţe ale standardelor ISO 14001 şi OHSAS 18001
• Certificarea sistemului de management al securităţii informaţiei conform ISO 27001 – Instrument de implementare a cerinţelor CoNAS privind managementul operaţional al informaţiei, gestionarea datelor pacienţilor, managementul resurselor umane

Un moment important al simpozionului l-a reprezentat sesiunea de comunicări cu tema: Implementarea sistemului de management al securităţii informaţiei in conformitate cu standardul ISO/IEC 27001, decizie strategică pentru orice organizaţie.

În această parte a manifestarii, medicilor din sala li s-au alăturat circa 30 manageri şi alţi specialişti în administrarea datelor şi dezvoltarea sistemelor software din zona de nord a ţării.

“Standardul ISO/IEC 27001 furnizează recomandări pentru ţinerea sub control a riscurilor informaţionale, aduce o clarificare asupra tipurilor de ameninţări şi dă direcţii de abordare ale metodelor de protecţie pentru a asigura supravieţuirea companiei, minimizarea potenţialelor daune financiare, maximizarea profitului şi a perspectivelor organizaţiei”, spune Răzvan Ionescu, Directorul Departamentului de Certificare a Securităţii Informaţiei, în cadrul Simtex-OC.

Simtex este unul dintre principalele organisme de certificare din România. Cu o experienţă în piaţă de peste 15 ani şi beneficiind de serviciile unei echipe de profesionişti, Simtex-OC are în portofoliu clienţi din domeniul medical precum: Sanador, Spitalul Marie Curie, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic Colţea, Centru Medical Medas, Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, Medinst Diagnostic Romano-German, Spitalul de Urgenţă Prof. Dr Gerota.